MENIU

Cum explică Dacia relocarea în Maroc a 10% din producție. "Facem loc pentru Duster"

Tanger

După ce presa internațională a scris că Renault va muta în primul trimestru din 2017 producţia de Logan MCV de la Piteşti în uzina marocană din Tanger, oficialii Dacia au confirmat informația și au explicat mutarea făcută.

"Odată cu succesul modelului Duster, uzina din Mioveni (România) trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru acest model (al doilea din segmentul său, mai ales, în Europa). Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc", se spune într-un comunicat de presă al Dacia Group.

Potrivit oficialilor Dacia, proiecţia volumelor de producţie este confidenţială.

"Capacitatea de productie instalată a uzinei din Mioveni este utilizată la maximum. În acest context, această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea şi nici salariaţii din România", au precizat cei de la Dacia.

Renault va muta în primul trimestru din 2017 producţia de Logan MCV de la Piteşti în uzina marocană din Tanger, unde francezii au angajat în această vară încă 600 de oameni.

Anul trecut la Mioveni au fost produse 40.000 de Logan MCV, reprezentând peste 10% din producţia totală. Uzina din Tanger este în continuă creştere şi va depăşi 300.000 de unităţi în 2017.

Mai multe articole despre:
Renault Dacia Mioveni Dacia Logan