MENIU

CULMEA taxării: este forţat să plătească CASS pentru VACILE din gospodărie

<p>Cireadă de vaci, lovită &icirc;n plin de un tren de călători. Circulaţia feroviară, oprită</p>

Un fermier dintr-un sat situat în județul Dolj, care deține 11 vaci, este nevoit să plătească contribuţia la asigurările sociale de sănătate (CASS), de 5,5% din norma de venit.

Și asta pe lângă impozitul agricol pe care fermierul din Şimnicu de Sus l-a achitat. Din proprie iniţiativă, Aurel Vâlceanu s-a dus la Fisc anul trecut şi şi-a depus Declaraţia 221, pentru a-şi declara animalele din gospodărie, astfel încât să i se calculeze impozitul pe venitul din agricultură aferent activităţii sale zootehnice, dupa cum scrie Gazeta de Sud.

La începutul acestui an, când i-a venit decizia de impunere de la Fisc, fermierul a observat că pe lângă impozitul aferent bovinelor sale, de 652 de lei, pe document mai era trecută și o contribuţie la asigurările sociale de sănătate CASS, de 228 de lei.

Aurel Vâlceanu este pensionar, primind lunar aproximativ 740 de lei, din care i se reţine contribuţie de 5,5%. La rândul lor, reprezentanții Agenției locale de administrare fiscală susţin că pentru veniturile din activităţi agricole impozitate la norme de venit, trebuie să se plătească şi contribuţia la Sănătate.

Mai multe pe Yahoo News.

Mai multe articole despre:
fermieri subvenţii fermă asigurări sănătate CASS