MENIU

Culisele statului paralel - Ludovic Orban, dezvăluiri devastatoare despre Klaus Iohannis: "A pierdut orice legătură cu realitatea"| VIDEO

Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut dezvăluiri despre relația sa cu președintele Klaus Iohannis. Fostul președinte a spus lucrurilor pe nume la Culisele statului paralel cu Anca Alexandrescu.

Ludovic Orban a fost invitatul Ancăi Alexandrescu la emisiunea Culisele statului paralel de la Realitatea PLUS. Fostul președinte PNL a făcut dezvăluiri din interiorul partidului dar și despre motivul pentru care l-a protejat pe Klaus Iohannis.

Iată principalele declarații ale lui Ludovic Orban făcute la Culisele Statului Paralel de la Realitatea PLUS:

"Sunt un om măsurat, nu spun decât lucrurilepe care pot să le demonstrez. În declarația mea am spus că e nevoie de un CNSAS care să se ocupe de acoperițîi de astăzi din viață politică, din justiție, din media, din afaceri, asta am spus. Am vorbit de o reforma a serviciilor, un control civil autentic.

Nu ați văzut intervenția președintelui în plin congres? 

Sunt oameni care nu au nicio legătură cu Citu și au o părere foarte proastă despre el. Nu au niciun fel de relație însă au o părere execrabilă însă au ajuns să-l susțînă. A fost o poziționare nefirească, în contradicție cu părerea lor. 

Eu nu am obiceiul să ascult telefonul și nici nu am aparatul de ascultat. 

Președințîi au spus în teritoriu că această poziționare a lor se datorează intervenției lui Iohannis. Sunt oameni care nu s-ar fi poziționat așa fără intervenția lui Iohannis. Mă uit la generalul Ciucă. Cu siguranță nu s-ar fi poziționat așa dacă nu ii dădea voie președintele. Alt domn care are disciplină în sânge, domnul Bode, care nu s-ar fi poziționat pro Citu.

Recrutarea în echipa necâștigătoare e posibil să se fi făcut cu arcanul nu cu consimțământul.

Va pot spune că sunt niște poziționări pro Citu de la niște oameni care nu au dat niciodată două parale pe  Florin Citu și nu aveau cum să considere că reprezintă o soluție pentru viitorul PNL. A fost un teatru al absurdului să vezi niște oameni care susțîn o soluție care pare un drum spre o fundătură. Atunci când oamenii ajung să susțînă lucruri care sunt evident negative și care vor avea deznodământ negativ, stai și te întrebi cum au ajuns ei să susțînă asta. De exemplu Pîrvulescu de la Teleorman care la conferință județeană a votat moțiunea mea. După care s-a sucit. E adevărat că a fost răsplătit, deși e sub control judiciar a fost susținut în conducerea PNL.

Am spus într-o emisiune la dumneavoastră că domnul Pîrvulescu ar trebui să se autosuspende așa cum au făcut și alții. Din păcate majoritatea din BPN l-au considerat foarte bun.

Foarte mulți oameni care l-au sprijinit pe Citu, în circumstanțe normale nu ar fi făcut lucrul acesta", a spus Orban.

Ludovic Orban, atac fără precedent la Klaus Iohannis:

"În toate discuțiile pe care le-am avut cu președintele după 1 ianuarie, niciodată nu mi-a spus că ar preferă să fie altcineva președinte la PNL. În prima faza părea că mă sprijină. Nu m-a păcălit, înțeleg lucrurile și deasupra cuvintelor, am puterea de a citi, am și spus, Citu nu ar fi avut curajul să candideze fără sprijinul președintelui. Nu cunoaște nici 1 la mie din membrii partidului. 

Președintele și-a dorit să fie Citu președinte că să nu fiu eu. Am fost șeful lui de campanie în 2019. În perioada în care am fost la guvernare am colaborat foarte bine, președintele a fost implicat în bătălia contra pandemiei, realizarea măsurilor de salvare a companiilor, a locurilor de muncă, a relansării economice. După 1 ianuarie eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea.

"Nu există niciun motiv că Citu să își dea demisia, că Citu stă 4 ani la guvernare" - cum să dai asemenea iluzii în față întregilor cetățeni?

Cert este că eu l-am sfătuit pe domnul președinte să schimbe tot când a ajuns președinte, să nu lucreze cu oamenii lui Băsescu, oamenii au tendința de a-l împacheta pe noul președinte. Pahontu a scăpat", a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Congresul PNL - Cum a functionat sistemul de fraudare a alegerilor

De duminica, echipa de conducere nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu cultura, traditia partidului. Ceea ce s-a intamplat la Congres m-a marcat profund. Mi-am pus intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gasca ce a calcat in picioare lucruri fundamentale.

Au fost 4 sisteme de control al votului care au fost elaborate in laboratoare, bine gandite, au fost implementate de vineri de la ora 20, 4 sisteme. Sistemul pereche, sa isi arate reciproc voturile, sistemul controlorului, un controlor la 10 delegati, un controlor care sa intre in cabina, fotografierea buletinului de vot impreuna cu actul de identitate, fotografia urmand sa fie transmisa la un numar de telefon. Toate aceste comunicari cu voturi sa ajunga la Citu.

Al patrulea sistem, un controlor din alta filiala controla intregul sistem dintr-o alta filiala. Suceava sa controleze Prahova. 

A fost un cosmar, nu am trait in 31 de ani de democratie. Toti cei care au implementat acest sistem reprezinta un pericol public. Cert e ca au avut o sedinta in care s-a implementat acest sistem, un sistem absolut...nu exista incalcare mai grava a democratiei decat sa interzici omului sa voteze liber, cu atat mai mult cu cat esti...ministru, prefect. Ati avut foarte multe imagini, presedinti, vice presedinti de consilii judetene care sa stea sa-i controleze pe oameni sa voteze contra propriei constiinte. Pur si simplu violarea efectiva a dreptului de vot. Ca sa nu mai spun cum s-a facut delegarea.

Noi am facut sondaje de opinie, daca era vot liber castigam. 

Ludovic Orban e gata sa plece din PNL si sa creeze o noua formatiune

Eu sunt un politician atipic. Nu mi-am construit cariera incercand sa ma pun bine cu serviciile. Mi-am construit cariera prin munca, prin efort. In interiorul partidului oamenii tin la mine, au fost langa mine pentru ca si eu am fost alaturi de el. Cand sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasa care nu mai are legatura cu partidul istoric sunt gata sa creez o constructie politica care sa continue trecutul Partidului National Liberal. Cei care conduc astazi nu au nicio legatura cu PNL. Intotdeauna am sustinut lucruri fundamentale care au facut parte din istoria PNL si nu avem voie sa renuntam.

Klaus Iohannis vrea un PNL progresist

Domnul Citu, ne uitam in motiunea care a castigat Congresul si vedem ca nu are nimic din filonul national, din ceea ce inseamna relatia fireasca cu morala crestina, apararea satului roman. Stie tot partidul ca Iohannis si-a dorit ca partidul sa fie mai degraba progresist. Nu stiu de ce. Cam bate un vant nu foarte pe gustul romanilor si in general al Europei Centrale, care e impotriva identitatilor nationale, care incearca sa nege niste lucruri care sunt asezate in mod firesc in societatea noastra de mult timp. Asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim altceva decat suntem noi, avem specificul nostru, personalitatea noastra, trebuie sa ne aparam valorile noastre indiferent de ce vant bate.

Nu stiu ce urmareste domnul Iohannis dar a ramas repetent in ultimele luni. PNL trebuie sa stea pe propriile picioare. A ramas repetent in raport cu democratia si in raport cu PNL. Cum sa poti sustine la presedintia PNL un candidat care nu o sa mai fie premier, care a facut franjuri PNL, a distrus coalitia, nu are nicio perspectiva, are o cota de incredere de 10%. Guvernul Dancila era aproape de 20% incredere. 

Schimbarea ministrului Justitie nu putea fi facuta de Citu fara acordul presedintelui Iohannis. Va garantez acest lucru.

Florin Cîțu aruncă în aer stabilitatea din România - Klaus Iohannis suspendat?

Desi am guvernat in pandemie, PNL a luat un scor decent in alegerile parlamentare. Am avut capacitatea sa construim o coalitie decenta, onorabila, cu un program de guvernare absolut necesar pentru Romania. De ce a trebuit sa distruga aceasta coalitie? De ce sa distrugi PNL? Cand e evident ca Romania se confrunta, ca si celelalte tari din Europa, cu niste provocari carora trebuie sa le dea un raspuns potrivit. Romania are oportunitati uriase care nu sunt izvorate doar din fonduri europene sau din PNRR. Romania poate sa devina o putere economica a Europei Centrale si de Est. Are o populatie bine pregatita, are tot ce-i trebuie, de ce sa arunci in aer si sa creezi o criza politica care lasa cetatenii fara aparare, fara institutii care sa ia decizii ca sa le apere institutiile. Eu nu pot sa inteleg.

Cu siguranta Iohannis a incalcat Constitutia: cum sa se implice in alegerile interne dintr-un partid. Sa te implici in alegerile interne reprezinta o grava calcare a Constitutiei. Procedura de suspendare nu poate fi initiata decat de o treime dintre parlamentari. Sa nu imi puneti intrebarea ce as face daca s-ar ajunge la un referendum de suspendare.

Ludovic Orban, despre masurile ciudate luate de Florin Citu in pandemie - Testele nu mai sunt incluse in Certificatul Verde

Este demonstrat stiintific faptul ca vaccinul nu inseamna ca nu poti sa transmiti si ca nu poti sa te imbolnavesti. Daca ai un test RT PCR e o proba mult mai clara a faptului ca nu transmiti boala.

In loc sa luam 120 de milioane de vaccinuri ar trebui sa luam teste. Eu nu am fost de acord cu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. Am spus sa se testeze frecvent. Eu sunt vaccinat, se demonstreaza ca pot sa transmit virusul, nu inteleg de ce sa existe o discriminare fata de cei care isi fac test. Nu zic sa nu-i stimulezi pe oameni, am fost adeptul unei campanii in care sa-i stimulam pe oameni, cum erau bonurile de masa. Pe de alta parte, sa consideri ca persoana vaccinata are un regim diferentiat fata de o persoana care nu e vaccinata dar care se testeaza, mi se pare o chestiune care parca avantajeaza pe producatorii de vaccin si stocurile.

Implicarea presedintelui in Congresul PNL

A castigat Citu si PNL s-a prabusit. 

Nu as fi acceptat niciodata sa vina Iohannis sa ma impuna la congres, nici nu as fi avut nevoie. Tot ceea ce s-a intamplat a fost o calcare in picioare a istoriei, o bataie de joc a istoriei PNL. Astazi, PNL e supus unui val de revolte si de ura. Niciodata PNL nu a fost atat de jos cat este azi, ca urmare a unor impuneri care nu au nicio legatura cu ceea ce cred oamenii simpli.

Alina Ghorghiu, posibil blat cu PSD

Oricat de apropiata ar fi relatia intre Alina Ghorghiu si Grindeanu, un blat cu PSD-ul nu poate fi. I se acorda o importanta mult prea mare. Este adevarat ca Alina Ghorghiu l-a pus pe liste pe Florin Citu. Acum i se da o importanta mult prea mare, e un vice-presedinte si atat.

Greselile lui Ludovic Orban - Ce spune fostul presedinte PNL

La toate accidentele pe care le-am avut, cu exceptia celui din 2007 cand eram filat si cineva a filmat. Acel film m-a disculpat, se vedea clar ca nu eram baut, ca nu am fugit de la locul accidentului, se vedea ca nu era nicio persoana accidentata. Orice om a facut greseli. Conditia e sa iti recunosti greselile, sa le accepti. 

Era ziua mea, eu nu am invitat pe nimeni de ziua mea, mi-au venit colegii de Guvern, i-am servit cu ceva, chiar cu ce au venit ei, mi-am cerut scuze public, eu am solicitat Politiei sa imi dea amenzile maxime, mi-am cerut scuze fata de oameni si cred ca am aratat ca se intampla fiecarui om. 

Ludovic Orban, despre PNRR-ul "secret"

Nu va exista o alta solutie buna pentru Romania. PNL nu poate sa spere, sa aiba iluzia, sa stea cu mila PSD la guvernare. Daca nu exista majoritate parlamentara nu poti sa implementezi programul de guvernare. Inclusiv PNRR-ul, e o rusine, nu e public. Nu l-am vazut in varianta finala. E imposibil să spună că România semnează PNRR-ul și nu face public documentul. Chiar nu înțeleg.

Orban, întâlnire misterioasă cu parlamentarii din PNL care încă îl susțin - Ce vor face la moțiune

Este adevarat, am intentia sa am o intalnire cu colegii parlamentari care m-au sustinut, nu e ceva secret. Nu vor vota motiunea, nici nu e nevoie sa votam motiunea. Daca ar fi sa-i las sa voteze conform constiinte, probabil ca ar vota. Daca va pica Guvernul Citu nu va pica pentru ca Ludovic Orban e suparat pe Citu. 

Il compatimesc pe Citu, Citu e un pion sacrificat.

Supararea nu e descrierea sentimentelor si atitudinii mele fata de Iohannis. 

Ludovic Orban, moment de cumpănă - Fie salvează actualul PNL, fie salvează liberalismul din România, dar din alt partid

Probabil o sa am de ales in perioada urmatoare intre salvarea PNL, fie salvarea liberalismului in Romania. In primul rand, despre asta poate fi vorba: toti oamenii care cred in liberalism si care nu mai au incredere in echipa asta, Iohannis. Cu siguranta a provocat o grava pierdere de identitate prin interventia pe care a facut-o in procesul de alegeri. Stau si ma intreb daca nu cumva a vrut raul PNL. PNL daca vrea sa continue sa fie PNL va trebui sa se emancipeze si sa stea pe propriile picioare si in legatura directa cu oamenii din societate care cred in valorile liberale, care cred in PNL cel care e PNL din 1873.