MENIU

Culisele ședinței PSD: Atacuri dure, Liviu Dragnea tot mai izolat

În ciuda declarațiilor aparent calme și a îndemnurilor la unitate, discuțiile din ședința de luni a Consilului Executiv al PSD au fost mult mai dure, relatează surse citate de Realitatea TV. Potrivit acestora, un lucru evident a fost izolarea lui Liviu Dragnea în fața coalizării celor care l-au atacat.

Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărăriii și fost președinte al CJ Dâmbovița, i-a reproșat lui Liviu Dragnea managementul clientelar. Pe aceeași ideea a mers un al lider local, Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, care pur și simplu l-a "desființat" pe Liviu Dragnea pe motiv că nu ține cont de liderii social-democrați din teritoriu, care au câștigat alegerile. 

Premierul Mihai Tudose a luat cuvântul de două ori și, potrivit surselor Realitatea TV, a doua oară Liviu Dragnea ar fi încercat să-l întrerupă, dar șeful guvernului l-a apostrofat și i-a zis că și-a pierdut dreptul să mai facă acest lucru.

Un alt atac a venit din partea lui Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, care i-a atras atenția ministrului Apărării Mihai Fifor că e ministrul partidului, nu al lui Dragnea și dacă nu înțelege asta poate să demisioneze și să treaca la un departament al PSD.

Potrivit surselor Realitatea TV, ședința CEx poate fi considerată o mare înfrângere a lui Liviu Dragnea, mai ales pentru că niciunul din aliații săi n-au contat. 

Deciziile din PSD, amânate pentru sfârșitul lunii. Meci indecis Dragnea vs. Tudose-Bădălău

Ședința Comitetului Executiv al PSD s-a încheiat în jurul orei 18,20. Liderii PSD nu au dat un vot pe restructurarea Guvernului, ci s-a stabilit un nou CEX pentru 28 ianuarie, la Iași. Premierul Tudose și Niculae Bădălău au făcut declarații în fața sediului PSD, iar Liviu Dragnea a vorbit dintr-o sală de presă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că în Comitetul Executiv convocat luni nu s-a discutat despre o eventuală remaniere a Guvernului, însă este posibil ca acest subiect să fie dezbătut în cadrul unei noi întâlniri a social-democraților care va avea loc la sfârșitul lunii. Nu a precizat, totuși, dacă este vorba despre o remaniere sau de o "regândire a fluxului de decizie administrativă în interiorul ministerelor".

"Am acceptat propunerea pentru miniserul Apelor și Pădurilor. Următorul CExN se va organiza în perioada 29-30-31, la Iași, unde vom face și întâlnirea cu grupurile parlamentare. Acestea au fost cele două motive pentru care am convocat CEx", susține Liviu Dragnea.

Liderul PSD susține că în această lună va trebui realizată o analiză a modului cum funcționează fluxul deciziei în interiorul ministerelor și care sunt măsurile care fac ca în 2018 actul de guvernare să fie mai bun ca în 2017.

"Că poate fi o restructurare sau o remaniere, că se regândește fluxul de decizie administrativă în interiorul ministerelor - poate fi și asta. Vom face o discuție poate la CExN următor și trebuie să discutăm și cu colegii de la ALDE", a declarat acesta.

Liviu Dragnea, după ședința CEX: "Eu sunt de acord cu ce spun eu"

Mihai Tudose a recunoscut în faţa jurnaliştilor, la ieşirea de la şedinţa CExN de luni, că "restructurarea dorită" nu se va face astăzi şi a precizat că nu renunţă la idee, pe care o va prezenta şi la CExN de la Iaşi.

Premierul Tudose: "Aşa cum aţi spus, restructurarea nu se putea face astăzi. Vom discuta la noul congres, la Iaşi. Nu renunţ la idee, o voi propune partidului la CexN de la finalul lunii".

Întrebat de jurnalişti dacă s-ar impune demisia ministrului de Interne, după ce s-a descoperit că pedofilul care a agresat doi copii din Bucureşti este poliţist, Tudose a răspuns jurnaliştilor, spunând că va merge la Guvern pentru a vedea despre ce este vorba.

Prima declaraţie a premierului Tudose, la ieşirea din CExN: "Nu renunţ la restructurare"

Bădălău, la ieşirea de la şedinţa "cu scântei" a CExN: l-a lăudat pe Tudose. Ce spune despre Dragnea

Mai multe articole despre:
Codrin Ştefănescu