MENIU

Guvernul măreşte cu 10% salariile angajaţilor din penitenciare

Guvernul a discutat miercuri, un act normativ privind majorarea salariilor angajaţilor din penitenciare cu 10%, pentru a alinia veniturile acestora cu angajaţii din MAI şi MApN, ministrul Justiţiei precizând în debutul şedinţei Executivului că funţionarii din penitenciare fac parte din categoria ordine publică şi siguranţă naţională, însă nu au fost incluşi în prevederile ordonanţei 99/2016.

"Guvernul Romaniei ne-a informat acum cateva minute ca Proiectul de ordonanta de urgenta referitor la majorarea salariilor brute ale angajatilor din penitenciare nu va fi discutat astazi intrucat Ministerul Justitiei nu a transmis pe circuitul de avizare vreun proiect in acest sens", se arată într-un comunicat remis Realitatea.net de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, document transmis presei, se regăseşte însă un PROIECT DE LEGE "pentru modificarea şi completarea Legii nr.293/2004 privind statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor".

Angajaţii din penitenciare reamintesc că marţi 29 august 2017, la ceremonia de absolvire a Scolii Nationale pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare, ministrul Justitiei "a dat în mod repetat asigurari ca astazi intra in Guvern pentru aprobare proiectul amintit".

Salarii mai MARI pentru gardienii din penitenciare, din octombrie. Cu cât le cresc veniturile

Agenţii şi ofiterii de penitenciare vor primi începând cu 01 octombrie 2017 o majorare salarială de 10% aplicată la salariul brut.

Săptămâna această proiectul ar trebui să între în Guvern după cum a informat Ministrul justiției. Această formulare elimină și discuția cu data intrării în vigoare, spune sindicatele din penitenciare.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, propunerea legislativă conţine un articol unic, care include şi funcţionarii publici pe lista majorărilor de salarii, alături de poliţiştii şi personalul din Ministerul Apărării:

"Articol unic – Dupa alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu urmatorul cuprins:

"(8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica in mod corespunzator si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare."

Adăugirea apare la Legea 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

Mai multe articole despre:
penitenciare tudorel toader