MENIU

Cozi uriașe la plata taxelor și impozitelor

Cozi la biroul de impozite

Pensionarii au luat cu asalt birourile de taxe și impozite pentru a beneficia de reducerea de 10% la plata impozitelor.

În prima zi de plată a taxelor și impozitelor s-au format cozi uriașe la Fisc, în Galați. Deşi mai au mai bine de două luni şi jumătate la dispoziţie pentru a primi reducerea de 10% la plata dărilor către stat, peste 200 de oameni au venit cu noaptea în cap să fie siguri că vor fi primii la ghişeu.

Mai mult, pensionarii s-au și certat cât timp au stat la coadă, potrivit Digi24.ro.

Mai erau trei ore până la deschidere, dar în faţa Fiscului din Galaţi peste 200 de oameni stăteau deja la coadă. Şi s-au înfuriat în momentul în care au aflat că, înăuntru, sunt deschise doar trei dintre cele şapte ghişee. „De ce trei ghişee... alea îşi beau cafea şi stă lumea în stradă, în frig", a reclamat o pensionară.

Ca să nu mai stea cu orele la cozi, oamenii şi-ar putea plăti şi online dările către stat. O soluţie pe care o aleg însă prea puţini.

Nu doar la Galați s-au format cozi mari la ghișee, ci și în alte orașe din țară. La Timișoara, în schimb, lucrurile sunt mai calme, spre deosebire de anii trecuți.

Timișorenii nu s-au înghesuit, la fel ca în ultimii ani, să-și achite dările către bugetul local. A trecut moda cozilor infernale, cum era până acum, când contribuabilii se grăbeau să scape de plata impozitelor, potrivit Tion.ro.

Aproximativ 20 de plătitori se aflau, luni dimineață, înainte de ora 8, la Direcția Fiscală, așteptând deschiderea ghișeelor pentru a-și achita dările către bugetul local. Oamenii au vrut să scape de-o grijă și să beneficieze și de reducerea de 10% acordată persoanelor fizice care își plătesc impozitele integral până la sfârșitul lunii martie.

La Craiova, în dimineaţa zilei de luni direcţia de Taxe și Impozite a fost luată cu asalt de sute de craioveni care au dorit să-şi plătească taxele în prima zi de încasare a impozitelor pe 2016, scrie GDS.ro.

Craiovenii care s-au aflat astăzi la coadă la di au fost trimişi acasă după ce s-a oprit furnizarea cu energie electrică a instituţiei, în jurul orei 13.00.

Zeci de persoane au aflat în jurul orei 14.300 că nu-şi plăti astăzi impozitele deşi au stat foarte mult timp la rând. "I-am rugat pe colegii mei să pună afiş pe uşă, pentru ca oamenii să se întoarcă mâine să-şi plătească taxele. pentru că am fost informaţio că este sistată furnizarea energiei electrice până la ora 17.00 şi nu mai putem încasa astăzi bani", a spus Elena Bonescu, director Direcţiei Impozite şi Taxe Locale.

Mai multe articole despre:
impozite taxe Fisc