MENIU

Corina Şuteu: Ministerul Culturii nu va investi, "în niciun caz", bani în petrecerea de la Cannes

Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a susţinut o primă conferinţă de presă de la începerea mandatului său. Ea a explicat care este planul de acţiune pentru remedierea crizei de la Opera Naţională Bucureşti şi a făcut o serie de precizări cu privire la participarea României la Festivalul de Film de la Cannes.

"Opera Naţională Bucureşti (ONB) va avea în curând un manager interimar şi începând de astăzi am să preiau cu toată responsabilitatea acest dosar, cu toate că au fost făcuţi paşi importanţi. Situaţia de la Operă este momentan într-o stare e echilibru şi am luat notă de propunerile pe care le-a citit, făcute de Vasile Dîncu, care a petrecut un timp foarte important mediind o situaţie foarte complexă a instituţiei ONB. Aş prefera să nu mă grăbesc; în contextul actual, orice formă de grabă absolută doar de dragul anunţurilor nu va putea în niciun caz rezolva problema. (...) Eu văd criza de la ONB şi ca pe o oportunitate pentru a face să avenseze restul obiectivelor de natură administrativă şi legislativă", a explicat Corina Şuteu.

"Ştiu că au circulat în presă tot felul de informaţii despre o posibilitate ca pentru standul de la Cannes Ministerul Culturii să investească sume foarte mari. E vorba pur şi simplu de un buget care a fost realizat pentru standul României de la Cannes. Ne-am dorit anul acesta ca standul de la Cannes, organizat între Ministerul Culturii (MC), Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Ministerul Afacerilor Externe şi alţi parteneri privaţi, să aibă o altă anvergură. Cifrele care au circulat nu sunt cifrele pe care le va cheltui Ministerul Culturii. Ministerul nu va acoperi decât costurile deplasării propriilor administratori către Cannes, în rest, fondurile vin de la CNC şi de la alţi parteneri privaţi. În privinţa petrecerii de la Cannes, în niciun caz MC nu va investi niciun ban", a adăugat ministrul Culturii.

Corina Şuteu, ministru al Culturii. Preşedintele Iohannis: "Avem nevoie de refomă, nu de reformită"

În ceea ce priveşte asocierea sa cu scandalul "poneiului roz", Corina Şuteu a ţinut să facă o precizare:

"Eu am fost, împreună cu ICR-ul şi ICR New York, subiectul unui scandal mediatic enorm despre poneiul roz. Şi atunci şi acum, după mai bine de opt ani, mă întreb de ce nimeni nu a făcut niciodată o adevărată investigaţie despre acest scandal. De ce informaţiile sunt verificate doar din declaraţiile pe care le dau unii şi alţii? Pentru că adevărul despre acea situaţie, despre acele trei luni de campanie nici până azi nu a reuşit nimeni să-l reconstituie", a declarat aceasta.

Corina Șuteu a depus miercuri, 4 mai, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Culturii, în fața președintelui Klaus Iohannis. Ea a preluat funcţia deţinută până recent de Vlad Alexandrescu, pe care premierul Dacian Cioloş l-a revocat.