MENIU

Comisia Europeană şi-a dat acordul asupra Codului Fiscal

Comisia Europeană şi-a dat acordul asupra Codului Fiscal

România a primit, marţi, acordul Comisiei Europene asupra Codului Fiscal, în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, reuşind să-i convingă pe oficialii europeni că va avea resurse financiare pentru a acoperi golul bugetar creat de măsurile de relaxare fiscală.

Teodorovici a scris, într-o postare pe Facebook, după reuniunea Consiliului ECOFIN, că acordul cu FMI şi Comisia Europeană continuă.

„Astăzi, am participat la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), organizată la Bruxelles. Principala concluzie a întrevederilor de astăzi: Acordul României cu FMI şi CE continuă!“, a scris Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, pe Facebook.

Teodorovici le-a transmis oficialilor europeni că bugetul statului va dispune de resurse financiare pentru acoperirea tuturor măsurilor cuprinse în noul Cod Fiscal, atât dintr-o colectare mai bună a taxelor, cât şi din resurse suplimentare estimate la un miliard ce ar urma să provină din redevenţe în urma modificării actualului sistem de taxare pentru petrol şi gaze, scrie adevarul.ro.