MENIU

Comisia Europeană, contre cu OMS pe tema administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid

Vaccin anti-Covid. Foto: ProfiMedia

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului generează neînțelegeri între Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății. Miercuri, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a respins criticile OMS la adresa țărilor bogate care au decis acest lucru. 

Comisarul, însărcinat cu coordonarea aprovizionării UE cu serurile anti-Covid, a precizat că cele 300 până la 500 de milioane de doze de vaccin necesare pentru administrarea de rapeluri în UE reprezintă numai o lună de producţie europeană.

”Înţeleg mesajul OMS, dar cifrele nu îl susţin, în condiţiile în care vom produce în Europa şi în SUA între 500 şi 600 de milioane de doze pe lună”, a declarat acesta presei, la Bruxelles. 

Reacția vine după ce OMS a criticat graba ţărilor bogate de a administra a treia doză de vaccin, în condițiile în care datele ştiinţifice nu susţin deocamdată această necesitate, iar în unele țări campania de imunizare nici nu a început. 

Citește și: ”OMS: Doza a treia a vaccinului anti-Covid NU este necesară. Organizația critică lipsa de moralitate și etică a unor state dezvoltate”

Despre solicitarea OMS ca vaccinurile care sunt în plus să le fie livrate țărilor sărace, Thierry Breton a menţionat că UE va direcţiona sute de milioane de doze ţărilor care au nevoie, mai ales celor din Africa, potrivit Agerpres.