MENIU

Comisar de la Protecția Consumatorilor, reținut de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au reținut pentru 24 de ore pe Ilie Lungu, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 7-15 decembrie 2015, în urma unui control efectuat, Ilie Lungu, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el și pentru un alt coleg de la administratorului unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, dar și o sumă de bani.

În schimbul acestor produse și sumei de bani, inculpatul urma să nu îl sancționeze contravențional  pe administratorul firmei sau să-i aplice o sancțiune mai blânde.

În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis lui Ilie Lungu suma de 500 de lei. Cu această ocazie, procurorii l-au prins în flagrant pe comisarul de la Protecția Consumatorilor.

În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, Ilie Lungu a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător suma de 400 de lei.

În cauză, procurorii beneficiează de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Generale Anticorupție.