MENIU

Cod portocaliu de inundații în trei județe din vestul României: Râurile vizate de avertizarea hidrologilor - HARTA

Pericol de inundații în mai multe județe din vestul României. Hidrologii au emis Cod portocaliu pe râuri din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, valabil până miercuri dimineață.

Cod portocaliu de inundaţii în trei județe din vestul țării. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis două avertizări Cod portocaliu de inundaţii valabile până miercuri, 5 iulie, la ora 6:00. Riscul de inundații este pe râuri din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Luncani, Bega Poienilor (afluent al râului Bega), Timiş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş - amonte S.H. Lugoj, judeţele Timiş şi Caraş Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bega Poienilor - bazin superior, potrivit INHGA.

Aceleaşi fenomene se vor înregistra şi pe râurile din bazinele hidrografice Dobra şi Cerna - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Topliţa, judeţul Hunedoara.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Dobra - bazin superior şi Govăjdia (afluent al râului Cerna)", se menționează în anunțul INHGA.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Hunedoara şi Suceava.