MENIU

CNSU propune scoaterea mai multor construcții de la rezervele de stat pentru operaționalizarea unor centre de triaj - HOTĂRÂRI

Se scot construcții din rezerva de stat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 18 octombrie 2021, Hotărârile numărul 88 și 89. De asemenea, a fost acceptată oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală compusă din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD pentru a sprijini unitățile spitalicești din România în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

CNSU propune scoaterea mai multor construcții de la rezervele de stat pentru operaționalizarea unor centre de triaj.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat  a trei construcții ușoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de  încălzire și câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru  operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic la Spitalul  Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal și Spitalul Orășenesc  Corabia din județul Olt.

Art.2 -Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a  șase construcții ușoare din elemente modulate simple, pentru operaționalizarea  unor centre de triaj observațional/epidemiologic, respectiv deservirii zonelor  postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, respectiv  Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City și Selgros din județul  Timiș.

Art.3 -Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului  Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin  ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - (1) Se acceptă oferta de asistență internațională prin care Republica  Moldova pune la dispoziție o echipă medicală compusă din medici, asistenți  medicali și echipaje SMURD pentru a sprijini unitățile spitalicești din România în  vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19. (2) Repartizarea echipajelor medicale și a personalului medical, precum și  stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin Ordin al  Comandatului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de  Urgență.

Art.2 - Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și  Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din  România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea  temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipei din Republica Moldova.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Sănătății și  Departamentului pentru Situații de Urgență pentru punere în aplicare și spre informare tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor  de Urgență.

Mai multe articole despre:
cnsu constructii rezerva stat covid triaj