MENIU

Cîțu despre restructurările anunțate de Năsui la Min. Economiei: Nu este chiar așa, n-am citit varianta finală

Florin Cîțu și Claudiu Năsui

Premierul Florin Cîțu n-a putut oferi detalii legate de restructurările masive de personal anunțate în spațiul virtual de ministrul Claudiu Năsui în Ministerul Economiei. La solicitarea jurnaliștilor Realitatea Plus de a detalia planul anunțat de Năsui, șeful guvernului a afirmat că n-ar fi vorba de disponibilizări, pentru ca apoi să precizeze că n-a citit forma finală a documentului.

„Cred că directorul general devine director, deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. (...) Eu vă spun că în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă avea cunoştinţă despre restructurările anunţate de ministrul

Miercuri dimineață, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat pe facebook faptul că funcţiile de conducere din ministerul pe care-l conduce vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%. Năsui a precizat că ar fi una dintre cele mai importante reduceri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zece ani.

 

Mai multe articole despre:
florin citu claudiu nasui restructuri