MENIU

Cetățenii ruși călătoresc în străinătate folosind ca paravan Belarusul

belarus rusia

Rușii folosesc Belarusul ca rampă pentru călătoriile în străinătate în epoca izolării SARS-CoV-2. Granițele Federației Ruse rămân închise într-un moment în care țara s-a confruntat cu aproape 500.000 de îmbolnăviri CoVID-19. Informațiile vin din industria rusă de transport, fiind citate de YAHOO! News.

Dar cum s-a ajuns la această situație? Rusia și Belarusul formează o uniune vamală, iar frontiera comună este destul de permisivă, fiind relativ ușor de evitat zonele păzite, dacă se cunosc anumite rute. Spre deosebire de Vladimir Putin, președintele bielorus Alexander Lukashenko a refuzat să instaureze starea de urgență în țara sa.

Belarusul are graniță comună cu Ucraina, dar și cu state membre ale Uniunii Europene, precum Polonia, Letonia și Lituania. În toată această perioadă de expansiune a virusului corona, zeci de mașini și dubițe au continuat să facă reclamă serviciilor de transfer transfrontalier, reclamă ce a vizat atât publicul din Rusia, cât și pe cel din Belarus, asta în ciuda închiderii formale a granițelor în martie.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Belarus Rusia