MENIU

Ce spune grupa sanguină despre sănătatea creierului tău

Ce spune grupa sanguină despre sănătatea creierului tău

Grupa sanguină poate da indicii preţioase atât despre sistemul tău imunitar, cât şi despre starea de sănătate, în general, după cum arată recente studii în domeniu.

Astfel, potrivit unui astfel de studiu, grupa sanguină a fiecărui om poate să influenţeze dezvoltarea sistemului nervos şi poate da indicii cu privire la felul în care se deteriorează sau despre cât de repede îmbătrâneşte creierul.

Mai mult decât atât, majoritatea cercetătorilor anunţă că gradul de deteriorare sau reducere a materiei cenuşii este în strânsă legătura cu gradul de îmbătrânire al creierului, acest fenomen fiind la rândul lui în legătură cu grupa sanguină a fiecărei persoane.

Aşadar, potrivit cercetătorilor, persoanele cu grupele sanguine, A, B sau AB ar avea mai puţină materie cenuşie în regiunea limbică a creierului dar şi în hipotalamus. Acest lucru este foarte important, având în vedere că hipotalamusul este zona care este afectată prima în caz de Alzheimer.

Pe lângă aceste rezultate, potrivit conchiderilor din studii efectuate în urmă cu ceva vreme, persoanele cu grupa de sânge AB au şanse cu 82% mai mari să aibă probleme de memorare faţă de celelalte.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
sănătate sânge creier grupa de sânge