MENIU

Ce spune Florin Cîțu despre ruperea coaliției din cauza SIIJ - Mesaj pentru ministrul Justiției, Stelian Ion, după atacul la UDMR

Ce spune Florin Cîțu despre ruperea coaliției din cauza SIIJ - Mesaj pentru Stelian Ion Foto: INQUAM/Octav Ganea

Florin Cîțu liniștește tensiunile din coaliție pe tema desființării Secției Speciale. Ce mesaj îi transmite ministrului Justiției, Stelian Ion, după ce acesta a atacat UDMR.

Premierul Florin Cîţu a făcut precizări după ce ministrul Justiției a afirmat că se poate rupe coaliția de guvernare din cauza neînțelegerilor pe tema desființării Secției Speciale.

Întrebat dacă este adevărată afirmația lui Stelian Ion, legată de desființarea SIIJ, condiționată de UDMR, Florin Cîţu a răspuns că „ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat în urmă cu doar o zi că se poate rupe coaliţia de guvernare din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei.

Citește și Ministrul Justiției, declarația care dinamitează coaliția de guvernare: "O să o spun abrupt: N-am desființat SIIJ pentru că UDMR era alături de PSD, a votat înființarea SIIJ și legile Justiției ale lui Iordache"

„Aceste lucruri trebuie discutate acum şi soluţia trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desfiinţat SIIJ. Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”, a spus Florin Cîțu, luni, la Cluj-Napoca.

„O să o spun abrupt, ca să nu ne învârtim în jurul cozii: n-am desfiinţat-o (SIIJ - n.red.) pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR. A votat şi înfiinţarea SIIJ, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal şi cel de procedură penală. (...) Doar din cauza Secţiei speciale, acum, nu aş putea spune foarte clar, dar (coaliția - n.red.) se poate rupe categoric pe nerespectarea obligaţiilor pe care ni le-am asumat pe Justiţie”, a declarat duminică, 11 iulie, ministrul Stelian Ion.