MENIU

Ce răspunsuri a primit Ponta pe Facebook după ce s-a lăudat cu "cea mai bună măsură"

Ponta, luat la bani marunti pe Facebook

Val de reacții pe pagina de Facebook a premierului după ce acesta a postat un mesaj cu "una dintre cele mai bune măsuri" ale guvernării sale.

"Am spus că una din cele mai bune măsuri luate în 4 ani de guvernare este reducerea TVA la 9% pt alimente!", a scris Victor Ponta pe Facebook cu scurt timp în urmă făcând referire la un articol publicat în Ziarul Financiar.

Potrivit articolului, populaţia a economisit 500 de milioane de euro în cei doi ani care au trecut de la reducerea TVA la pâine, după calculele făcute de preşedintele Rompan, Aurel Popa.

Foarte mulți români au reacționat la postarea premierului, arătând că prețurile la alimente au revenit rapid la valorile de dinaintea legii sau chiar s-au scumpit și că măsura a adus mai mulți bani doar în buzunarele comercianților:

"... si preturile la raft cum de sunt aceleeasi sau poate chiar marite ??????????????" - Anda A.

"T.v.a.-ul scazut cumparatorii platesc pe produse preturi la fel de mari ,ba chiar mai mari desi a scazut si pretul la carburanti!" - Elena C.

"Din pacate comerciantii isi bat jos de romani...preturile foarte mari inca si chiar mai mari! Profitul ramane la ei, TVA-ul mic la stat!" - Mariana R.

"Si ele se vand cu acelasi pret ca inainte, nimeni in mediu rural nu a scazut tva-ul"

"În situația ca nu se plătește TVA decât doar 9 la sută și se primește sau se calculează mai mult în preț aici e de problema comerciantului si serviciile abilitate pt control" - Barbu C

"Degeaba, doar pt patroni e bine" - Iuliana C

"Credeti-ma, lucrez in comert si stiu cum merge treaba ...vrajeala :))" - Bester M

"Altă vrajeală! Cum a economisit populatia atâţia bani dacă preţurile de la raft sunt aceleaşi că cele de dinaintea reducerii TVA? Poate e o informaţie difuzată de RADIO EREVAN" - Preda G

TVA de 9% la pâine a fost introdusă în septembrie 2013, iar din iunie 2015 se aplică pentru toate produsele alimentare, faţă de 24% anterior.