MENIU

Ce nu știa nimeni despre Ziua Pi. Clipul care îți dezvăluie misterul de la Google

Ziua Pi, celebrată pe 14 martie.

Ziua Pi. Puțină lume știe că Ziua Pi împlinește azi vârsta de 30 de ani. Google a publicat pe site-ul propriu un clip în care arată cum s-a fabricat noul Doodle cu Ziua Pi 2018. Imaginile arată secretul fabricării noului Doodle.

Ziua Pi. Pe 14 martie, comunitatea mondială a pasionaţilor de matematică şi ştiinţe sărbătorește numărul Pi. Celebrată în mod logic la această dată (3/14, formatul american al datei), ziua pi le dă ocazia iubitorilor ştiinţelor exacte să dea curs liber pasiunii lor pentru valoarea 3,14.

Ziua Pi. Ziua Pi a fost inițiată de fizicianul Larry Shaw în 1988, cu exact 30 de ani în urmă. Fanaticii matematicii au făcut imediat legătura dintre Pi și cuvântul englezesc "Pie", astfel că sărbătoresc Ziua Pi mâncând plăcinta lor favorită.

Ziua Pi. Ziua Pi este o celebrare anuală a constantei matematice π (pi). Ziua pi este serbată pe 14 martie (3/14 în formatul lună/zi) din moment ce 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre importante ale lui π. În 2009 Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a susținut desemnarea unei „zile pi" și celebrarea ei în întreaga lume. Ziua numărului Pi, o constantă frecvent utilizată în formulele de calcul din matematică, fizică şi inginerie, este celebrată pe plan mondial de iubitorii acestor discipline. π (pi) = 3.14159265359.....

Ziua Mondială a numărului Pi este sărbătorită miercuri pe plan internaţional printr-o serie de concursuri inedite, diverse evenimente cu specific matematic, dar şi degustări de plăcinte, informează theguardian.com. 

Ziua Pi, sărbătorită pe 14.03. Cum poţi memora rapid constanta matematică: π (pi) = 3.14159265359...

Ziua Pi. Ce este π

Ziua Pi. Pi, definit ca raport între circumferinţa unui cerc şi diametrul acestuia, a generat de-a lungul anilor numeroase concursuri - în special care vizau capacitatea de memorare - şi a contribuit la apariţia unui nou limbaj.

Ziua Mondială a Numărului Pi, o iniţiativă apărută la început în Statele Unite ale Americii pentru a promova matematica în rândul copiilor, s-a transformat în ultimii ani într-un veritabil "Crăciun al tocilarilor", afirmă The Guardian, fiind sărbătorită în lumea întreagă atât de către copii, cât şi de adulţi, cel mai adesea prin degustări de plăcinte. Cuvântul "pie" din limba engleză înseamnă "plăcintă" şi are o pronunţie similară cu aceea a numărului Pi.

Ziua Pi. Google a publicat pe site-ul propriu un clip în care arată cum s-a fabricat noul Doodle cu Ziua Pi 2018. Imaginile arată secretul fabricării noului Doodle.

 

Mai multe articole despre:
Ziua Pi