MENIU

Ce mai pierde Placido Domingo după acuzațiile de hărțuire sexuală

Tenorul Placido Domingo pierde primul recital la Opera din Dallas din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. Opera din Dallas a anulat gala, din martie 2020, la care urma să participe celebrul tenor spaniol. 

Anularea spectacolului vine după ce o profesoară care preda cursuri de canto la Universitatea Creştină din Texas s-a alăturat celorlalte denunţătoare ale lui Domngo pentru hărţuire şi abuz sexual, informează agerpres.ro.

"În lumina evenimentelor privind acuzaţiile lansate împotriva lui Placido Domingo, Opera din Dallas a decis să anuleze gala din 11 martie 2020 la care era prevăzut să participe" tenorul spaniol, notează instituţia într-un comunicat.

Printre noile denunţătoare ale lui Domingo se află şi Angela Turner Wilson, care este fiica lui R. Gerald Turner, preşedintele Universităţii Metodiste din Sud şi sora actriţei Jessica D. Turner.

Săptămâna trecută, Opera Naţională din Washington şi-a exprimat îngrijorarea după ce s-au făcut publice noi acuzaţii de abuz şi comportament nepotrivit din partea lui Placido Domingo.

Tenorul spaniol şi-a făcut debutul liric în SUA,în 1961, la Opera Civică din Dallas în rolul lui Arturo alături de Sutherland cu opera 'Lucia di Lammermoor', iar recitalul din martie 2020 ar fi fost primul al lui Domingo la Opera din Dallas.

În luna august, opt cântărețe de operă și o dansatoare au declarat public că ar fi fost supuse la presiuni din partea celebrului Placido Domingo pentru a întreține relații sexuale cu acesta și că au avut de suferit din punct de vedere profesional după ce au refuzat avansurile sale.

Nouă femei îl acuză pe legendarul tenor Placido Domingo de hărțuire sexuală