MENIU

Ce greșeli trebuie să eviți când îți negociezi salariul

<p>Salarii mici, taxe mari</p>

Pentru un candidat fără experiență, negocierea salariului din timpul interviului este practic inexistentă. Angajatorul încearcă de obicei să impună și un prag salarial celor pe care îi intervievează.

Pragul impus de angajator este de obicei unul mic, iar candidatul adesea acceptă, ceea ce este o greșeală în opinia specialiștilor din resurse umane citați de BusinessCover.ro.

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă observi că angajatorul nu te întreabă cât dorești să câștigi și îți spune doar cât este el dispus să ofere, este să deschizi tu negocierea.

Un alt obicei de care trebuie să te ferești în timpul unui interviu este acela de negociere a pachetului salarial înainte să afli ce implică exact postul pentru care aplici. Responsabilitățile și atribuțiunile nu sunt de obicei descrise complet în anunțul pe care companiile îl fac.

Dacă însă ai acceptat deja oferta și afli ulterior că trebuie să muncești mai mult, să nu-ți fie teamă să ceri mai mult înaintea semnării contractului de muncă. Mai multe...

Mai multe articole despre:
salariu negociere salariu