MENIU

Ce firme vor face angajări sau concedieri în următoarele 3 luni

<p>Ai fost concediat de la jobul anterior? Cum explici asta la interviu</p>

Firmele din sectorul serviciilor de afaceri se aşteaptă ca numărul salariaţilor să scadă în următoarele trei luni, în timp ce angajărilor vor intra pe un trend pozitiv în comerţ, industrie şi construcţii.  

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +10%). Pentru sectorul de fabricare a băuturilor se va înregistra o tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +52%).

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o relativă stabilitate, până în august, (sold conjunctural +3%).

În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcţii se va înregistra, până în august o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%), o creştere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +14%) şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

Preţurile lucrărilor de construcţii ar urma să crească moderat (sold conjunctural +7%).

În sectorul de comerţului cu amănuntul, managerii au estimat o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +22%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +26%).

Angajatorii prognozează, de asemenea, o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri moderate pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +9%).

Conform INS, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată, până în august (sold conjunctural +11%), dar se estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%)