MENIU

Cazul medicului Florian Robe de la Polizu. Copilul prematur aruncat pe o tăviță a stat 13 ore fără îngrijiri medicale - Concluzia raportului INML

Cazul medicului Florian Robe de la Polizu. Copilul prematur aruncat pe o tăviță a stat 13 ore fără îngrijiri medicale - Concluzia raportului INML

Un bebeluș născut prematur a stat 13 ore fără să fi primit îngrijiri medicale, arată concluzia raportului INML, la un an de la incident. Medicul ginecolog Florian Robe, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat de omor calificat după ce ar fi refuzat că acorde îngrijiri unei fetițe nou-născute, declarând nașterea ca fiind avort spontan, în ciuda faptului că personalul medical care a asistat la naștere i-a atras atenția că nou-născutul are semne vitale.

„13 ore fără să fi primit îngrijiri medicale, concluzia raportului INML.
Cazul medicului Florian Robe (suspect in cauza pentru tentativa la omor calificat cu privire la un copil nou nascut prematur) este reactivat de către expertiza INML care îl arată ca principal vinovat pentru toate sechelele copilului pe acest medic ginecolog. Aduc aminte că întreaga opinie publică a fost zdruncinată în urmă cu mai bine de un an atunci când PTB a emis ordonanța de suspect pentru acest medic și asta după ce imagini filmate din maternitate arătau un copil prematur aruncat pe o tăviță de fier și lăsat să agonizeze înainte de a fi mutat direct în morgă, deși era viu.
Expertiza arată cum pasivitatea medicului a pus în pericol viața copilului și a contribuit esențial la deteriorarea stării de sănătate a acestuia”, a declarat Av. Cuculis.

Medicul ginecolog Florian Robe este cercetat în calitate de suspect fiind acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. 

Noi mărturii TERIFIANTE despre medicul de la Polizu: Mi-a scăpat fetița ÎN CAP, la naștere

Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu a precizat la momentul respectiv că „de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

Colegiul Medicilor a făcut anchetă

După apariția acuzațiilor, Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) s-a autosesizat și a declanșat o cercetare disciplinară, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la cazul de la Maternitatea Polizu.

“Colegiul Medicilor din Municipiul București afirmă CATEGORIC că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este INADMISIBILĂ. Trebuie, însă, înainte de orice afirmație, așteptat REZULTATUL OFICIAL al anchetei autorităților competente", a transmis Colegiul Medicilor.

Parchetul a început urmărirea penală

Parchetul de pe lângă Tribunașul București a început umărirea penală față de medicul respectiv.

 
Mai multe articole despre:
medic polizu florian robe bebelus prematur