MENIU

Casa de modă Jimmy Choo a fost vândută, pentru 1,2 MILIARDE de dolari, unui celebru designer

Celebra casă de modă de lux Jimmy Choo a fost cumpărată pentru suma de 1,2 miliarde de dolari de designerul american Michael Kors, potrivit BBC. Conform planului de achiziţie, Jimmy Choo urmează să fie deţinută în întregime de Michael Kors.

Planul de vânzare a fost susţinut de principalul acţionar al companiei Jimmy Choo, JAB Holdings. Michael Kors Holdings a declarat că se aşteaptă ca achiziţia să genereze o serie de beneficii, inclusiv "posibilitatea de a creşte vânzările lui Jimmy Choo la un miliard" şi "un portofoliu mai echilibrat, cu o mai mare diversificare a produselor".

Directorul-şef de creaţie al firmei care îi poartă numele, Michael Kors, se arată încântat de achiziţia făcută "Aşteptăm cu nerăbdare să-l primim pe Jimmy Choo în grupul nostru de lux", potrivit BBC. Michael Kors a mai declarat că se aşteaptă ca achiziţia să genereze o serie de beneficii, respectiv "posibilitatea de a creşte vânzările lui Jimmy Choo la un miliard" şi “expunerea mai mare pe pieţele globale, în special pe cea din Asia", scrie Capital.ro. 

Compania, J. Choo Limited, a fost fondată în 1996 de designerul de pantofi couture, Jimmy Choo şi de redactorul Tamara Mellon de la revista Vogue. În aprilie 2001, Equinox Luxury Holdings Ltd. a cumpărat dreptul de proprietate de 50% din afacerea prêt-à-porter a lui Jimmy Choo. În 2014, Jimmy Choo a fost listat la Bursa de Valori din Londra, moment în care JAB, deţinut de familia miliardară germană Reimann, a fost principalul acţionar.

Mai multe articole despre:
tranzacţie designer michael kors jimmy choo