MENIU

Carmen Dorobăț, primele informații despre pacienții COVID-19 transferați la Lețcani după INCENDIUL de la Spitalul din Piatra Neamț

Carmen Dorobăț, manager Spital Boli Infecțioase Iași, la spitalul modular COVID de la Lețcani Foto: ziarpiatraneamt.ro

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat sâmbătă seara că la spitalul modular COVID de la Lețcani sunt deja paturi și personal suficient pentru tratarea celor șase pacienți cu COVID-19, critici, surprinși în incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. 

 

„La secţia exterioară de la Leţcani suntem pregătiţi să-i primim pe cei șase pacienți. (...)  Suntem alături de colegul nostru şi de cei zguduiţi de această tragedie. Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a îngriji pacienţii cu SARS-CoV-2. Am adus personalul de acasă pentru următoarele 24 de ore. De luni vor ajuta şi cei de la DSP pentru personal detașat.

Din câte știu, pacienţii care vin nu vor pune probleme din punct de vedere al unor leziuni urmare a unei arsuri, ceea ce este bine pentru prognosticul lor. A ajuns primul pacient, care nu a pus probleme deosebite pe drum și doi pacienți sunt intubați dintre cei șase.

Personalul detaşat care prin noua modificare legislativă se poate realiza pentru o perioadă de 30 de zile şi ulterior se pot prelungi  cu alte persoane sau aceleași. De luni vrem să obținem 15 asistente, 15 infirmiere, pe cât posibil cu experiență de terapie intensivă şi 2 doctori.

În momentul de față am chemat cadre medicale, de la spitalul de boli infecțioase, de acasă, au venit de acasă. Și mâine (duminică - n.red.), din nou vom chema de acasă, graficele s-au modificat. De luni dorim să reorganizăm. Avem 12 paturi, cu cele sase avem 18 paturi care sunt date în momentul de faţă şi 9 paturi de ATI.

Avem staţia de oxigen cu butelie. De atâtea luni, aceste fabrici de oxigen lucrează la capacitate maximă. Aparatura de la boli infecţioase este de dată recentă, multe din utilaje le-am schimbat în ultimii doi ani”, a declarat Carmen Dorobăț, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

Despre rezervele de oxigen pentru pacienții COVID-19, care vor fi tratați la spitalu lmodular de la Lețcani, Carmen Dorobăț a spus că la spitalul de boli infecțioase din Iași „este o fabrică de oxigen, care e folosita impreuna cu spitalu lde pneumologie, avem și stație de oxigen cu butelie. De atâtea luni, aceste fabrici de oxigen lucrează la capacitate maximă. Aparatura de la boli infecţioase este de dată recentă, pentru că multe din utilaje le-am schimbat în ultimii doi ani”.

Până la miezul nopții, pacienții au ajuns la Lețcani. 

Toți cei șase pacienți critici cu COVID-19, afectați și de incendiul din Spitalul din Piatra Neamț au ajuns la spitalul mobil modular COVID de la Lețcani.

Șase pacienți infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă, surprinși în incendiul izbucnit la secția ATI din Spitalul județean Piatra Neamț, au ajuns la spitalul mobil suport COVID-19 de la Lețcani, de lângă Iași.