MENIU

Carmen Dan, trei ore la DNA. Care este motivul-bombă al audierii

Potrivit surselor Realitatea TV ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns în jurul orei 16.00 la Direcția Națională Anticorupție. Dan ar fi chemată ca martor în dosarul Tel Drum, în care este implicat și Liviu Dragnea.

Carmen Dan a plecat de la sediul DNA după trei ore de audieri. Ministrul de interne nu a făcut nicio declarație la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit surselor Realitatea TV, Carmen Dan a fost audiată la Direcția Națională Anticorupție în calitate de martor în dosarul Tel Drum.

"Să nu uităm că a fost prefectă la Teleorman. Nu numai pe vremea guvernului PSD, dar și pe timpul premierului Cioloș. Este foarte rezistentă Carmen Dan", a comentat subiectul Victor Ponta la Realitatea TV.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost audiată de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul Tel Drum. Audierea a durat mai bine de trei ore.

Vizita-surpriză a ministrului de Interne, la nici jumătate de zi după ce a răspuns într-un ton sarcastic și ferm cererii de demitere venite din partea lui Klaus Iohannis, ar avea legătură cu dosarul Tel Drum.

Carmen Dan ar avea calitate de martor în dosar. În cazul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

În dosarul „Tel Drum", procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Ministrul de interne, Carmen Dan a refuzat, miercuri seară, să își dea demisia, după ce președintele României, Klaus Iohannis a cerut demitearea ministrului de interne.

Carmen Dan a prezentat într-o declarație de presă, miercuri seara, argumente prin care neagă orice responsabilitate pentru organizarea defectuoasă a votului la alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție.

Fiul lui Carmen Dan a mâncat bătaie în discotecă

Care este trecutul lui Carmen Dan

Potrivit CV-ului, Carmen Dan a ocupat din iulie 2002 pana in decembrie 2010, functia de consilier juridic la Serviciul Juridic si Contencios din CJ Teleorman.

In perioada 15 iunie 2012-13 martie 2014, a fost subprefect al judetului Teleorman, devenind ulterior prefect. La alegerile din 11 decembrie 2016, Carmen Dan a fost aleasa senator de Teleorman.

Carmen Dan este ministru de Interne din ianuarie 2017, intai in guvernul Sorin Grindeanu, ulterior in guvernele Mihai Tudose si Viorica Dancila

Mai multe articole despre:
DNA carmen dan