MENIU

Carmen Dan, declarație despre adoptarea modificării Codurilor Penale prin OUG

Carmen Dan

Codul de Procedură Penală și Codul Penal au fost adoptate de Parlament, apoi contestate la CCR, motiv pentru care modificările susținute de PSD-ALDE-UDMR vor intra în vigoare cu întârziere. Din acest motiv, Liviu Dragnea nu mai are răbdare, iar procedura de modificare ar fi mai ușoară dacă s-ar face prin Ordonanță de Urgență. 

Din acest motiv, scandalul iscat în ultima vreme pare că stă să izbucnească. Liviu Dragnea, principalul câștigător, din această modificare a codurilor este direct interesat ca acest suspans să se încheie cu bine. 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut un răspuns neașteptat de jurnaliști, atunci când a fost întrebată dacă: Va fi adoptată modificare codurilor penale prin OUG?

"Știm cu toții că tocmai au fost adoptate Codurile în Parlament și acum cu toții asteptăm să parcurgem o procedură devenită obișnuință.", 

Mesajul transmis de Carmen Dan pentru Laura Codruța Kovesi privind protecția SPP

.............................................................................

Liviu Dragnea le-a transmis miercuri seară membrilor Guvernului și aliaților din ALDE să nu mai fie ”niște lași, niște fricoși” și să fie alături de el în încercarea de modificare rapidă a Codurilor penale, despre care a spus că, deși au fost adoptate de Parlament, sunt blocate de la intrarea în vigoare de președintele Klaus Iohannis și de partidele de opoziție prin ”contestări, recontestări, retrimiteri”.

Reamintim faptul că Parlamentul se află în sesiune extraordinară până joia viitoare, pe 19 iulie, ceea ce permite adoptarea oricând în acest interval a unei Ordonanțe de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

”Eu merg exact înainte, fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine, înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși (…) Putem schimba toate aceste lucruri, dacă ne ajută și Guvernul, dacă toți membrii Cabinetului rup această rezervă pe care o au, dacă nu mai acceptă să fie conduși de funcționari, dacă nu mai acceptă să stăm în continuare în întârzieri de proceduri din cauza unor funcționari care ori sunt puși de unii sau de alții să întârzie sau să blocheze, ori au niște interese personale, ori sunt incapabili”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.