MENIU

Află care sunt cele 7 secrete ale unei căsnicii fericite

Editorialista Tara Parker-Pope, care lucrează pentru publicaţia The New York Times, a prezentat o listă cu şapte secrete ştiinţifice pentru o căsnicie fericită, metode la care a ajuns după ce a scris o carte pe această temă, consultându-se cu mai mulţi sociologi şi psihologi.

1. Sărbătoriţi veştile şi întâmplările pozitive

Potrivit cercetătorilor, divorţul nu este favorizat de creşterea numărului de evenimente negative din viaţa cuplului, ci mai degrabă de scăderea incidenţei celor pozitive, iar soluţia este ca partenerii să sărbătorească mai des şi mai intens lucrurile bune care li se întâmplă, fie că este vorba doar despre unul dintre soţi sau de amândoi. Specialiştii spun că perechile care sărbătoresc des evenimentele pozitive sunt mai responsabile, au un nivel al intimităţii mai profund, iar încrederea şi satisfacţia legată de relaţie este mai profundă. Partenerii nu trebuie doar să-şi afirme bucuria pentru reuşita celuilalt, ci să o şi arate.

2. Cinci momente fericite pentru o greşeală

De câte momente pozitive este nevoie pentru ca unul dintre parteneri să se revanşeze pentru o greşeală? Cercetătorii spun că raportul este de 5 la 1. Nimeni nu trebuie să numere fiecare eveniment pozitiv şi fiecare greşeală, dar, dacă acestea apar în proporţii oarecum egale, probabilităţile unui divorţ cresc vertiginos.

 

 Citește mai multe pe doctorulzilei.ro