MENIU

Capcana din noul contract la curentul electric. Un detaliu își aruncă prețul în aer

<p>Rom&acirc;nii aşteaptă cel puţin 3 minute pe telefon c&acirc;nd vor să facă o reclamaţie</p>

Atenție, diavolul scumpirilor se ascunde în detalii!

Toţi consumatorii casnici de energie electrică au dreptul să schime furnizorul de energie în căutarea unei oferte mai bune, sau, dacă nu au încredere în altă firmă, să rămână la acelaşi furnizor, dar să schimbe contractul, şi să treacă din sistem reglementat de stat în sistem de piaţă concurenţială.

E mai ieftin, dar există însă un detaliu despre care toată lumea trebuie să ţină seama, şi care poate duce la creşterea fulminantă a facturii, scrie e-nergia.ro

Există totuşi un detaliu care poate face ca, la schimbarea furnizorului sau a contractului, lucru la care sunt invitaţi acum toţi consumatorii casnici de electricitate, factura să poată ajungă să crească cu zeci de procente, dacă nu sunteţi atenţi.

Clienţii care migrează din sistem reglementat spre piaţa concurenţială trebuie să ştie un lucru: în cazul în care noul furnizor dă faliment, ei vor fi automat preluaţi de furnizorul de ultimă înstanţă din zonă (FUI- Enel, E.ON, CEZ şi Electrica), dar vor plăti preţuri mai mari la energie. Clienţii nu vor rămâne nicio clipă fără curent, dar odată ce au ieşit din sistem reglementat nu se mai pot întoarce la el, iar preluarea, în ultimă instanţă, de FUI, se va face la nişte tarife mai mari.

Aşadar, în cazul în care furnizorul dvs a dat faliment, şi nu aţi încheiat un contract nou cu alt furnizor, ajungând în situaţia de a fi preluat de unul dintre cei patru FUI, veţi putea plăti în plus între 5%, dacă sunteţi consumator casnic, şi 10%, dacă sunteţi un consumator mare, racordat direct la reţeaua Transelectrica. Iar plusul se va aplica la ceva ce estre deja mai scump.

Mai multe articole despre:
curent electric electricitate