MENIU

CAB sesizează ICCJ pentru a stabili dacă Voiculescu putea contesta încă o dată controlul judiciar

CAB sesizează ICCJ pentru a stabili dacă Voiculescu putea contesta încă o dată controlul judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să sesizeze ICCJ cu privire la o chestiune de drept în cazul contestaţiei formulate de Dan Voiculescu la CAB, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de ridicare a controlului judiciar, în dosarul în care este acuzat de şantaj.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o plângere la Tribunalul Bucureşti împotriva ordonanţei procurorilor, care au dispus cercetarea sub control judiciar a fondatorului PC. Potrivit Codului de procedură penală, odată ce a fost soluţionată o plângere, aceasta nu mai poate fi atacată. Astfel, decizia Tribunalul Bucureşti este definitivă, susţin procurorii anticorupţie, care au ridicat problema admisibilităţii contestaţiei lui Voiculescu, potrivit mediafax.ro.

"În temeiul articolului 475 Cod de procedură penală, constată admisibilă sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept: dacă este admisibilă calea de atac a contestaţiei, formulată în temeiul articolului 204 Cod procedură penală, împotriva încheierii prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi se pronunţă asupra plângerii, în temeiul articolului 213 Cod procedură penală împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a luat măsura controlului judiciar. În temeiul art.476 alin.2 Cod de procedură penală dispune suspendarea judecării cauzei până la pronunţarea hotărârii prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept", potrivit deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a luat în discuţie marţi contestaţia avocaţilor lui Voiculescu împotriva controlului judiciar impus de anchetatori, în dosarul în care fondatorul PC este suspectat că a şantajat mai mulţi oameni de afaceri, decizia fiind amânată pentru joi.

Mai multe articole despre:
avocat Dan Voiculescu Curtea de Apel