MENIU

Biserică în flăcări în Constanța! Incendiul este generalizat - Credincioșii de la slujbă, evacuați rapid - VIDEO

Biserică în flăcări în Constanța! Incendiul este generalizat - Credincioșii de la slujbă, evacuați rapid - FOTO

Incendiu violent la o biserică din orașul Constanța. Flăcările au cuprins lăcașul de cult în timp ce credincioșii se aflau la sujba de duminică. Și locatarii unui bloc din apropierea bisericii au fost evacuați. Pompierii intervin la fața locului pentru stingerea focului. Din păcate, o femeie a suferit arsuri și a fost transportată la spital.

Potrivit ISU Constanța, arderea la incendiul de la biserica din municipiul Constanța se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate, potrivit realitateadeconstanta.net

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocata si 1 ambulanta SAJ. În total sunt peste 40 de pompieri.

Au fost 30 de persoane evacuate din interiorul bisericii, iar 11 persoane din bloc s -au autoevacuat, iar 4 persoane au fost evacuate de pompierii militari. Din imobilul afectat au fost evacuate 4 persoane. 

Misiunea este in dinamică, a mai precizat ISU Constanța. 

Purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, Oana Manoilă, a anunțat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că este vorba de 2 persoane care au primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ: o persoană de 45 ani cu arsuri minore pe antebrat, deocamdată nu e nevoie de transport la spital, și o a doua persoană, care a suferit un atac de panică. Cauzele izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite”.

În lăcașul de cult se aflau mai multe persoane la slujbă. Preotul bisericii a afirmat că toate persoanele din biserică s-au autoevacuat. Acesta a explicat că incendiul ar fi pornit „de la instalația electrică. Focul a izbucnit de la interiorul bisericii. Cred că eram vreo 50 de persoane înăuntru”. 

Incendiul s-a extins și la un perete al blocului aflat în apropiere. Astfel că au fost evacuate preventiv locatarii din bloc, dintre care unii s-au autoevacuat. ISU Dobrogea a transmis că toate persoanele din blocul alaturat s-au autoevacuat.

„Din informațiile primite de la preotul bisericii în interiorul lăcașului de cult nu mai sunt persoane“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.