MENIU

Aproape 100 de copii născuți în urma metodei de fertilizare in vitro

Aproape 100 de copii născuți în urma metodei de fertilizare in vitro

Aproape 100 de copii s-au născut în urma metodei de fertilizare in vitro de la deschiderea Clinicii de Reproducere Umană Mureș în iulie 2011, a anunțat joi, într-o conferință de presă, dr. Bogdan Cârstea, șef de laborator în cadrul clinicii.

Începând cu luna iulie 2011, am ajutat peste 300 de cupluri infertile să-și îndeplinească visul de a avea un copil. Rata de sarcini în centrul nostru este în medie de 35% pe toate grupele de vârstă și este similară clinicilor de renume din Europa (media per totalul procedurilor în Europa fiind 27%). Tratăm cele mai dificile patologii prin metode moderne, inclusiv ICSI, PICSI, TESE-ICSI. Avem 98 de copii născuți și încă aproximativ 50 de mămici gravide în acest moment', a precizat dr. Cârstea, scrie Agerpres.

Doctorul a mai spus că specialiștii de la Clinica de Reproducere Umană Mureș sunt foarte mândri de rezultatele obținute, întrucât se clasează chiar mai sus față de clinici similare din Europa, însă nu înțelege de ce multe cupluri apelează încă la centrele din străinătate pentru aceste proceduri.

'Comparativ cu statisticile europene ne clasăm la același nivel. În timp ce ratele medii europene de sarcină — comunicarea cuprinde datele prelucrate a peste 300 de mii de cicluri — arată 28% succes, în centrul nostru rata de sarcini obținute pe parcursul anului trecut atinge 50% la grupele de vârstă sub 37 de ani. Este foarte probabil ca cuplurile infertile să nu fie conștiente de eficiența centrelor autohtone deoarece apelează la centre din străinătate cu indicatori mult mai scăzuți. Aceasta este oarecum de neînțeles de către profesioniștii interni, cum de cuplurile infertile, care muncesc din greu să adune banii necesari procedurii, sunt dispuse să apeleze și să-și cheltuiască banii în centre din străinătate cu indicatori mai mici, numai pentru că acele centre există de mai multă vreme pe piață', a subliniat dr. Cârstea.

În plus, a susținut medicul, clinica are posibilitatea unor investigații performante, inclusiv genetice, și aplică cele mai noi metode de congelare, embrionii fiind crioprezervați prin metoda de vitrificare.

'Avem o rată foarte bună de sarcini din embrioni congelați, stocați, decongelați și apoi transferați intrauterin. Mai mult, avem posibilitatea congelării spermatozoizilor ajutând și pacienții care sunt supuși tratamentelor oncologice, astfel ajutăm cuplul în obținerea unei sarcini. Utilizând material seminal crioprezervat și stocat în banca clinicii s-au obținut în urma fertilizării in vitro, embrioni respective sarcini', a susținut dr. Cârstea.
  
Acesta a precizat că în România, în 2012, au fost efectuate doar 2.000 de cicluri, în condițiile în care unul din șase cupluri are probleme de infertilitate și necesarul ar fi de aproximativ 10.000 cicluri de FIV (fertilizări in vitro) pe an.

În anul 2013, la clinica mureșeană numărul de proceduri FIV în cadrul clinicii a crescut cu 30% comparativ cu anul precedent.

Mai multe articole despre:
maternitate naştere vitro naşteri vitro