MENIU

Aplicația momentului, folosită de hackeri. Cum sunt înșelate victimele cu versiuni false de FaceApp

FaceApp a devenit virală într-un timp foarte scurt în România. De aceea s-a umplut Facebook-ul de oameni îmbătrâniți de această aplicație. A stârnit și foarte multe controverse, iar unii au atras atenția asupra furtului de informații personale. 

Infractorii cibernetici au profitat de asta și au creat o aplicație FaceApp falsă.

Această aplicație falsă infectează dispozitivele victimelor cu un virus adware numit MobiDash. Aceasa este concepută pentru a păcăli utilizatorii să creadă că este versiunea certificată de FaceApp.

După ce ai descărcat aplicația și încerci să o deschizi primești o eroare, apoi aplicația este ștearsă. Însă rămâne malware-ul instalat care-ți afișează reclame.

În jur de 500 de utilizatori unici au întâmpinat această problemă. Iar asta în mai puțin de două zile. Primele indicii au apărut pe 7 iulie. Au fost identificate aproape 800 de module diferite.

„Persoanele din spatele MobiDash își ascund adesea modulul adware în aplicații și servicii populare. Aceasta înseamnă că acțiunile versiunii false de FaceApp s-ar putea intensifica, mai ales dacă luăm în considerare sutele de ținte, în doar câteva zile. Le recomandăm utilizatorilor să nu descarce aplicații din surse neoficiale și să instaleze soluții de securitate pe dispozitivele lor pentru a evita orice probleme", a spus Igor Golovin, specialist în securitate cibernetică. 

Atenție la ce aplicație instalați. De fapt, mai bine ar fi să eviți cu totul aplicația FaceApp. Aceasta a fost creată în Rusia, iar mulți au reclamat că produsul ar avea acces la mult mai multe informații despre tine decât ai crede. Problema este că nu este clar ce se întâmplă cu acele date și că informațiile tale ar putea ajunge la oameni la care nu ai vrea.

Dacă ai bifat că ești de acord cu politicile de confidențialitate nu mai ai ce face. Doar să fii mai atent pe viitor.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet hackeri faceapp