MENIU

Apartamentele s-au scumpit în marile oraşe! La ce preţuri se vând

Legea dării în plată şi epuizarea fondurilor pentru ,,Prima Casă" scumpesc apartamentele în marile oraşe. Preţurile au crescut, în medie, cu 6,5% şi se apropie de nivelul de dinainte de criza financiară. Clujul conduce detaşat în topul majorării. Acolo, prețul mediu pe metru pătrat trece de o mie de euro.

La sfârşitul anului trecut, preţul apartamentelor era în medie 951 de euro pe metru pătrat. În numai trei luni, valoarea lor a crescut considerabil în toată ţara.

Clujul e de departe lider la acest capitol. Suma medie solicitată de proprietari a crescut cu 7,2%, de la 1.117 euro pe metru pătrat la finele lui decembrie 2015, până la 1.197 de euro pe metru pătrat în martie anul acesta.

În orașul de pe Bega, valoarea medie a unui apartament s-a majorat cu 5,3% în primul trimestru al anului, până la 990 de euro pe metru pătrat util.

Preţul apartamentelor a ajuns în acestă primăvara la nivelul din 2006, iar specialiştii atrag atenţia că intrăm din nou pe o pantă ascendentă.

În Capitală, preţurile au avansat cu 3,3% în primul trimestru al anului. O locuinţă se vinde aici cu puţin peste 1.100 de euro pe metru pătrat.


În orașul de la malul mării, costurile pentru un apartament au crescut cu 3,2% în primele trei luni din 2016. Un apartament se vinde cu 917 euro pe metru pătrat.(iese carton 2)

Mai multe articole despre:
apartamente Bucureşti preţ legea darea in plata