MENIU

Anunţ de ultima oră despre liberalizarea prețului la gaze de la 1 aprilie. Ce face Guvernul

<p>Preţul gazelor naturale</p>

Guvernul va iniția noi discuții cu Comisia Europeană privind liberalizarea prețului la gazele naturale de la 1 aprilie, după ce companiile de utilități au solicitat amânarea acestui termen.

Guvernul a discutat, luni seară, cu parlamentarii, care ar trebui să aprobe și prin lege data liberalizării, stabilită de fostul Guvern prin ordonanță de urgență, iar membrii Executivului au decis să promoveze o nouă ordonanță care să modifice condițiile de aplicare a liberalizării prețului la gazele naturale.

Parlamentarii ar trebui să adopte în perioada următoare o serie de modificări la ordonanța de urgență prin care Guvernul Cioloș a prevăzut liberalizarea prețului la gazele naturale de la 1 aprilie.

Ordonanța de urgență 64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice a fost promovată în octombrie anul trecut cu argumentul evitării unei proceduri de infringement privind interdicția exportului de gaze naturale, prevăzută de legislația românească în vigoare.

Parlamentarii l-au avertizat acum pe premier că, având în vedere complexitatea modificărilor care se impun și care țin de legiferarea mai largă a pieței de gaze naturale, nu mai pot amenda ordonanța fostului guvern în timp util pentru a fi votată și în plenul Camerei Deputaților, a fi promulgată de președintele Iohannis și a intra în vigoare înainte de 1 aprilie.

“În aceste condiții, Guvernul va iniția discuții cu Comisia Europeană și, în urma acestor negocieri, va promova prin ordonanță de urgență modificarea condițiilor de liberalizare a prețului la gaze”, au precizat surse oficiale, potrivit Profit.ro.

Mai multe articole despre:
liberalizarea preţurilor la energie