MENIU

Plătești cu cardul la magazin? VEZI ce schimbare se pregătește. Băncile, PUSE LA ZID

<p>POS</p>

Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre plăţile cu cardurile bancare: s-a semnat un acord european cu privire la limitarea comisioanelor. Vestea este foarte bună pentru consumatorii români, dat fiind că băncile locale percep printre cele mai mari comisioane din UE.

Un acord preliminar cu privire la limitarea comisioanelor pentru plăţile cu cardurile bancare în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene a fost convenit miercuri seară de negociatorii Comisiei Europene, Parlamentului European şi Consiliului European, transmite Agerpres.

Plafonarea se va aplica atât plăţilor transfrontaliere cât şi celor domestice, ceea ce ar trebui să genereze o reducere a costurilor pentru consumatori, a anunţat Parlamentul European.

Potrivit termenilor acordului, pentru tranzacţiile cu cardurile de credit comisionul va fi limitat la 0,3% din valoarea tranzacţiilor atât în cazul plăţilor transfrontaliere cât şi al celor domestice. Pentru cardurile de debit comisionul va fi limitat la 0,2% din valoarea tranzacţiilor.

'Am făcut un pas mare spre o piaţă unică în materie de plăţile cu cardul. Acest acord va conduce la reducerea substanţială a costurilor cu plăţile pentru comercianţi, în special pentru IMM-uri, ceea ce ar trebui să conducă la scăderea preţurilor pentru consumatori', a declarat comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill.

Acordul preliminar se referă la cardurile de tip MasterCard şi Visa. În schimb, plafonarea comisioanelor nu va afecta unele carduri precum cele utilizate în sisteme cu trei părţi (cum este cazul American Express sau Diners).

Acordul are nevoie de aprobarea formală a statelor membre şi cea a Comitetului de afaceri economice şi monetare înainte de a fi supus votului în sesiunea plenară a Parlamentului European în cursul anului 2015. Plafoanele se vor aplica după şase luni de la intrare în vigoare a legislaţiei.

 ŞOCANT! România are printre CELE MAI MARI comisioane bancare din UE

 

Mai multe articole despre:
comisioane card bancar comision bancar