MENIU

Angajaţii APIA, noi proteste împotriva scăderii salariilor

Protest APIA

Angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din mai multe județe din țară protestează miercuri, între orele 11:00 și 14:00, în fața sediului Ministerului Agriculturii, împotriva scăderilor salariale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din mai multe județe din țară au ieșit în stradă miercuri, în fața sediului Ministerului Agriculturii, pentru a atrage atenția Guvernului asupra faptului că Legea salarizării le diminuează salariile, începând cu 1 ianuarie 2018.

În opinia președintelui Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, salariile angajaților APIA vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 lei.

Protestul sindicaliștilor vizează și alinierea grilei de salarizare din centrele județene și locale ale APIA la cea din aparatul central.

Începând de joi, 16 noiembrie, angajați ai APIA din mai multe județe din țară au întrerupt lucrul în semn de protest față de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca efect al aplicării OUG 79/2017 (Legea salarizării).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din teritoriu "să fie liniștiți și să muncească", pentru că sunt plătiți pentru munca lor.

"Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: 'Stați liniști și munciți!' Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri (...)", a declara recent Petre Daea.

Mai multe articole despre:
APIA