MENIU

Analize HIV/SIDA FALSIFICATE: Poliţia Gorj a deschis o anchetă

Analize HIV/SIDA FALSIFICATE: Poliţia Gorj a deschis o anchetă

Poliţia Judeţeană Gorj s-a autosesizat miercuri şi a deschis o anchetă pentru fals şi uz de fals în cazul analizelor pentru depistarea HIV/SIDA falsificate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, Romina Dochian, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că oamenii legii au deschis un dosar penal în care se fac verificări pentru fals şi uz de fals.

"Poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că, în cursul anului 2013, în laboratorul de analize medicale al unei unităţi medicale din Târgu Jiu ar fi fost întocmite mai multe fişe medicale fără parcurgerea procedurilor medicale de testare. Cercetările continuă, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals", a declarat Romina Dochian.

Un ofiţer de la Poliţia Judeţeană Gorj a mers, miercuri seară, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi a solicitat o copie a raportului întocmit de o comisie formată din reprezentanţi ai unităţii sanitare, în care sunt menţionate informaţii despre analizele falsificate.

Tot miercuri seară, reprezentanţi ai spitalului şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au mers la laboratorul de analize medicale a unităţii sanitare şi au sigilat mai multe documente care, joi, vor fi puse la dispoziţia unei echipe de control trimisă la Târgu Jiu de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor face, joi, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru a verifica dacă în laboratorul unităţii sanitare au fost falsificate sute de analize pentru depistarea HIV/SIDA.

În cazul în care se va dovedi că s-au eliberat buletine de analize falsificate, toate cele 550 de persoane care au primit buletine de analize falsificate vor fi chemate pentru a reface analizele, a precizat MS.

Mai multe articole despre:
SIDA poliţie Gorj anchetă analize HIV falsificate