MENIU

Amenzi record de 1 Mai, aplicate de inspectorii ANAF: Care au fost stațiunile vizate

<p>Amenzi de 1 Mai, aplicate de inspectorii ANAF</p>

Inspectorii ANAF au aplicat amenzi, în timpul minivacanței de 1 Mai, în valoare de 1,96 milioane de lei, atât în staţiunile montane, cât şi în cele aflate pe litoral. Totodată, două cluburi din Constanța au fost închise, pentru că nu emiteau bonuri fiscale. În medie, fiecare inspector din cei 605, aflaţi în control, a dat amenzi de peste 3.200 de lei.

"Huuu!!! Vine controlul!" - aşa au fost întâmpinaţi inspectorii ANAF, în Vama Veche.

Pe parcursul celor trei zile, cât a durat minivacanţa de 1 Mai, reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat cât de corecţi au fost 457 de operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din staţiunile montane şi în special în cele aflate pe litoral. În urma controalelor, s-au dispus amenzi totale de 1,96 de milioane de lei şi s-au confiscat bunuri şi numerar în valoare de peste 200.000 de lei.

Cu girofarurile pornite, inspectorii ANAF au dispus controale în mai multe localuri din staţiuni, pentru a descoperi eventualele nereguli.

Efectul controalelor s-a simţit imediat, spun reprezentanţii ANAF, care au anunţat faptul că localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei. Spre exemplu, un club din Mamaia a înregistrat vânzări de peste 221.000 de lei, într-o singură seară.