MENIU

Alimentele care te scapă de colesterol. Tu le consumi?

7 alimente cu zahăr ascuns. Motivul pentru care te îngraşi, chiar dacă eşti la dietă

Colesterolul mărit, un efect al consumului intens de grăsimi animale și saturate, poate duce la probleme cardiace majore, însă medicii spun că există alimentele care te scapă de colesterolul "rău". Iată care sunt acestea!

Frecvent, prea mult LDL este rezultatul unei diete bogate în grăsimi saturate (de obicei, din alimente de origine animală, cum ar fi carnea de vită, unt, untură și lapte integral) și grăsimile trans (găsite în alimentele prelucrate și fast-food). Eliminarea acestor alimente din dieta ta este un prim pas bun în îmbunătățirea LDL. Apoi, încearcă să adaugi câteva sau toate din următoarele produse alimentare cu reducere a LDL în fiecare zi.

Fibrele solubile au capacitatea de a ajuta organismul uman să nu mai asimileze colesterol. Astfel, toate tipurile de fasole și linte sunt surse excelente de fibre solubile. Fibrele din doar o ceașcă de fasole gătită pe zi pot reduce colesterolul total și colesterolul LDL în mod semnificativ, a remarcat un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție din iunie 2007.

Consumul unui măr pe zi poate ajuta la scăderea LDL. Acest beneficiu pentru sănătate este datorat polifenolilor antioxidanți care se găsesc în primul rând în coaja mărului (deci nu îl curăța de coajă). De asemenea, nucile, migdalele, fisticul, semințele de dovleac, semințele de chia și semințele de in sunt excelente surse de grăsimi mononesaturate și polinesaturate din proteine, vitamine, minerale și fibre.

Potrivit doctorulzilei.ro, toate sortimentele de ceai bogat în antioxidanți vor reduce colesterolul LDL.