MENIU

Alimentele care provoacă refluxul gastroesofagian. Tu le consumi?

Boala digestivă cronică numită reflux gastroesofagian provoacă o regurgitare acidă a alimentelor și o senzație neplăcută de arsură. Află ce produse alimentare este recomandat să eviți dacă te confrunți cu aceste simptome.

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, trecerea la o dietă vegetariană te poate ajuta să uiți de boală o perioadă mai lungă. Conținutul ridicat de grăsimi din carne, cum este carnea de porc, de miel sau de vită, declanșează producția de acid și durează mai mult să treacă prin stomac în timpul procesului de digestie. Dacă nu poți renunța definitiv la carne, rezumă-te numai la o porție pe săptămână. De asemenea, alimentele prăjite, inclusiv cartofii, sporesc riscul de reflux gastroesofagian datorită conținutului ridicat de grăsimi. Chiar dacă prăjești pește sau carne cu ulei de măsline, nu scade probabilitatea arsurilor la stomac. Prepararea lor prin fierberea sau la cuptor sunt opțiuni mai bune.

Produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi precum înghețata, iaurtul, untul, laptele, brânza se numără printre principalii indicatori ai arsurilor la stomac.

Conform clickpentrufemei.ro, băuturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua, dar și ciocolata sunt alți factori care declanșează acest simptom.