MENIU

Alga-minune, panaceul universal. Ce trebuie să știi despre SPIRULINĂ

Este unul dintre cele mai complexe suplimente alimentare, care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, având numeroase proprietăți și beneficii. Spirulina poate fi găsită atât ca pastile, cât și ca pudră. Doza recomandată zilnică pentru adulți este de 3 comprimate, în 3 reprize. 

Cu ajutorul ei, spun specialiștii, organismul se luptă și cu kilogramele în plus.

„Istoric vorbind, consumul de spirulină ne duce în cele mai vechi timpuri, pe vremea civilizațiilor aztece. De-a lungul timpului, s-a descoperit că pe lângă energia pe care ți-o dă, această algă are proprietatea de a-ți detoxifia ficatul și de a-ți întări sistemul imunitar deoarece este extrem de bogată în proteine și nutrienți precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu și beta-caroten”, afirmă farm. cercet. dr. Anca Pop, citată de doctorulzilei.ro.

Interesant este faptul că cei de la NASA, spune dr. Pop, au realizat numeroase studii despre această algă-minune și au descoperit că 1 kg de spirulină are aceleași proprietăți nutritive ca 1,000 de kg de legume.

„Ținând cont de acest lucru, nu e de mirare că spirulina ar reprezenta un beneficiu major la dietă de slăbire, mai ales că reduce și pofta de mâncare”, mai spune specialista.