MENIU

Alexei Navalnîi va ieși din greva foamei treptat. Mesajul SFÂȘIETOR de pe patul de spital

Aleksei Navalîi, opozant rus

Opozantul rus Alexei Navalnîi a anunțat că va ieși din greva foamei treptat, medicii avertizând că va avea nevoie de 24 de zile pentru a reveni la normal, perioadă ce va fi, însă, foarte dificilă. Navalnîi a recunoscut că a început să nu-și mai simtă brațele și picioarele, precizând că își menține cererea de a fi consultat doar de medicii în care are încredere. Toate aceste precizări au fost făcute, astăzi, într-un lung mesaj postat de opozantul rus pe contul său de Instagram.

În mesajul menționat, Navalnîi le-a mulțumit rușilor care au ieșit în stradă cerând eliberarea lui.

”Inima mea este plină de iubire și recunoștință pentru voi, dar nu vreau ca nimeni să aibă de suferit fizic. Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (...) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces și se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc. Încă o dată, acest mesaj este pentru voi, oameni buni din întreaga lume. Vă mulțumesc și nu vă voi dezamăgi!”, a scris el pe platforma socială.

Cu o zi în urmă, medicii apropiați opozantului rus, inclusiv medicul său personal, l-au îndemnat să pună capăt grevei foamei „imediat”, motivând  că se tem de moartea sa sau de „daune considerabile” asupra sănătății sale dacă continuă. 

În prezent, opozantul rus Aleksei Navalnîi este tratat la un spital aflat la 180 de kilometri distanță de capitala Moscova, asta după ce starea sa de sănătatea s-a deteriorat rapid ca urmare a condițiilor din închisoare și a intrării în greva foamei.

Navalnîi a refuzat să mai mănânce începând cu data de 31 martie pentru a protesta contra condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că îi refuză accesul la un medic şi medicamente în condiţiile în care suferă de o dublă hernie de disc, conform avocaţilor săi.

Opozantul rus a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie, la revenirea în Rusia.