MENIU

Alexandru Rafila confirmă scăderea vaccinărilor COVID-19 în România: E important să discutăm dacă românii doresc să se vaccineze

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Alexandru Rafila a anunțat luni că românii se vaccinează anti-COVID-19 din ce în ce mai puțin. Ministrul Sănătății a mai precizat că vaccinarea împotriva coronavirusului se va face numai lacabinetele medicilor de familie, la fel ca la vaccinarea antigripală.

„Vaccinarea este o activitate de rutină care se va desfășura la cabinetele medicilor de familie, ca și celelalte vaccinări care se fac, inclusiv antigripală. (...) Eu cred că e mai important să discutăm nu dacă au unde să se vaccineze, ci dacă doresc să se vaccineze. (...)

Supoziția că nu au unde să se vaccineze nu e una plauzibilă în acest moment. E în același stadiu, nu s-au înregistrat cereri semnificative de vaccinare în ultima perioadă.

De la 1 iulie se va face prin medicii de familie, există suficient vaccin - avem opt milioane de doze și căutăm o soluție astfel încât pierderile de vaccin să nu le mai fie imputabile medicilor de familie.

Căutăm o soluție pentru pierderile de vaccin la medicul de familie. (...) Suntem conștienți că pierderile de vaccin depășesc acea doză de 25% în perioada actuală", a declarat, luni, Alexandru Rafila.