MENIU

Alertă pe litoral! Agenţii economici de la Marea Neagră pun în pericol sănătatea clienţilor

Aproape 8% din agenţii economici de pe litoral pun în pericol sănătatea clienţilor. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protecţia Consumatorilor după controalele din ultima perioada în restaurantele şi terasele din staţiuni. Este motivul pentru care Protecţia Consumatorilor vrea să întocmească o listă a ruşinii. 

Mai exact, fiecare agent economic sancţionat în ultima lună va fi obligat să afişeze la intrare un mesaj cu motivele pentru care a fost amendat.

Vă reamintim, inspectorii OPC au găsit de la carne si sucuri expirate, pana la mizerie crunta in bucatarii. Mai mult, au descoperit chimicale expirate de un an care erau vândute ca sucuri, dar şi o raţă cu tot cu pene depozitată într-un congelator printre alte pachete cu carne congelată.

Şi inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa au dat în ultimele două săptămâni mai multe amenzi decât în tot comandamentul din vara trecută, după ce au făcut peste 400 de controale. Au inchis şi patru restaurante, printre care o pizzerie. În plus, au confiscat peste 700 de kg de produse lactate şi din carne, toate neetichetate.

Mai multe articole despre:
litoral OPC restaurante