MENIU

ALERTĂ la nivel naţional: SALAM ALTERAT în hipermarket, cu data de expirare TRUCATĂ

<p>Salam expirat &icirc;n hipermarket</p>

SALAM ALTERAT. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face, de joi seară, controale în marile magazine din toată ţara, după ce a fost găsit SALAM ALTERAT în judeţul Timiş şi există suspiciunea că ambalatorul a modificat data de expirare a produsului.

SALAM ALTERAT. Reprezentanţii ANPC au declarat vineri, pentru Mediafax, că un consumator din Timiş a reclamat că a cumpărat o marcă de salam, feliat, care prezenta semne evidente de alterare, iar la verificări s-a constatat că ambalajul nu era vidat corespunzător.

SALAM ALTERAT. Astfel, începând de joi seară se fac controale în hipermarketurile din toată ţara, până în prezent fiind verificate 38 de magazine.

SALAM ALTERAT. În urma controalelor au fost oprite de la comercializare 2.678 de kilograme din produsul respectiv de salam şi au fost date amenzi de 100.000 de lei.

Inspectorii ANPC au fost în control şi la firma care ambalează salamul respectiv, fiind vorba de un produs dintr-o ţară UE. În urma controalelor, există suspiciuni că firma, care feliază şi ambalează salamul, ar fi modificat datele de expirare. De asemenea, întrucât produsul nu era bine ambalat, a oxidat.

De la firma care ambalează salamul au fost oprite de la comercializare, până la finalizarea verificărilor, 4.225 de kilograme, au precizat reprezentanţii ANPC.

Mai multe articole despre:
alimente alimentaţie salam sănătate publică