MENIU

Alertă în Japonia! Un taifun lovește arhipelagul nipon

Taifunul Tapah ar putea lovi duminică seară sud-vestul Japoniei. Vor fi precipitaţii abundente şi rafale puternice de vânt. Sute de curse aeriene interne au fost oprite la sol de autoritățile nipone.

Ciclonul tropical ar trebui să ajungă în prefectura Nagasaki în noaptea de duminică spre luni. Va fi însoţit de rafale de vânt care ar putea ajunge la 162 de kilometri pe oră, informează Agenția meteorologică niponă, citată de agerpres.ro.

Potrivit prognozelor, furtuna urmează să traverseze Strâmtoarea Coreei, care separă Japonia de peninsula coreeană, iar luni se va îndrepta spre nordul Japoniei, unde va scădea în intensitate.

Ciclonul a determinat anularea a peste 400 de zboruri interne

„Rămâneţi prudenţi din cauza riscurilor vânturilor violente, valurilor mari şi alunecărilor de teren", a declarat într-un comunicat Agenţia japoneză pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale.

Taifunul a provocat deja rănirea uşoară a 21 de persoane, cele mai multe în prefectura insulară Okinawa (sud).

Această nouă furtună tropicală ameninţă Japonia la două săptămâni după trecerea puternicului taifun Faxai, care a afectat Tokyo şi a provocat decesul a trei persoane şi zeci de răniţi. A provocat întreruperi în alimentarea cu energie electrică şi grave perturbări în transporturi

La începutul lunii septembrie, Japonia a fost lovită de cel mai puternic taifun produs în zonă în ultimii 25 de ani.

Pe 4 septembrie, Vestul arhipelagului a fost măturat de rafale de peste 200 de kilometri pe oră şi de ploi torenţiale. Un aeroport aflat în vestul Japoniei a fost complet inundat. A fost lovită și zona metropolitană Tokyo.