MENIU

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Federația asociațiilor de români din Europa cere demisia lui Titus Corlăţean

<p>Titus Corlățean </p>

ALEGERI PREZIDENŢIALE. FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din străinătate, cere demisia lui Titus Corlăţean, pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. "FADERE Federația asociațiilor de români din Europa, solicită Biroului Electoral Central sa prelungeasca programul de vot atat cat este necesar in sectiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari in asa fel incat toti cei care doresc sa isi exercite dreptul de a vota sa o poata face.

In ciuda faptului ca am cerut Ministerului de Externe dublarea numarului sectiilor de vot  in diaspora acesta nu a tinut cont si astfel in toate sectiile de votare din strainatate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat si multi romani au renuntat  sa mai voteze.  De aceea cerem demisia Ministrului de Externe Titus Colatean pentru proasta organizare a acestor alegeri", anunţă un comunicat al FADERE.

Huiduieli, oameni nemulţumiţi şi cozi. Acesta este tabloul alegerilor din străinătate. Veniţi să voteze în zori, românii din marile capitale europene s-au lovit de ceea ce ei numesc dezinteresul şi lipsa de organizare a comisiilor din secţiile de votare. La Londra se aşteaptă şi patru ore pentru a pune ştampila pe buletinul de vot.

Românii din străinătate s-au prezentat în număr mare la vot. La multe secţii din diaspora alegătorii au stat şi încă mai stau la cozi uriaşe pentru a-şi alege preşedintele. La Paris, oamenii au aşteptat să voteze ore întregi. Coada se întindea chiar şi pe străzile adiacente Ambasadei României.

La Londra, ploaia nu i-a împiedicat pe români să voteze. Oamenii au stat la coadă cu umbrele, atât la Ambasadă, cât şi Consulat şi la Institutul Cultural român.

Şi la Madrid şi la Valencia, în Spania, s-au format cozi foarte mari, aşa cum se vede din fotografiile primite de la telespectatorii Realitatea TV. La Haga, singurul oraş din Olanda cu secţii de votare, câteva sute de oameni aşteptau să pună ştampila pe buletinul de vot.