MENIU

Alegeri prezidenţiale 2014. Cum afli online secţia ta de votare

Alegeri prezidenţiale 2014. Poţi afla online secţia ta de votare cu ajutorul Registrului Electoral

Alegerile prezidenţiale 2014 sunt primele alegeri în care românii au parte de un Registru Electoral cu ajutorul căruia pot afla care este secţia lor de votare.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cum folosim Registrul Electoral

După accesarea siteului registrulelectoral.ro, utilizatorul care doreşte să afle secţia la care este aşteptat să voteze la alegeri prezidenţiale 2014 3ste invitat să introducă CNP-ul şi numele de familie.

Apoi, în căsuţa de pe al doilea rând, se introduce codul numeric (sunt două coduri de câte patru caractere fiecare, separate prin spaţiu). Apoi se apasă butonul caută, iar softul te va duce într-o nouă pagină, în care afli numărul şi adresa secţiei tale de votare.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cum s-a votat la secţia ta

Interesant este că, la alegeri prezidenţiale 2014, poţi vedea cum s-a votat în toate secţiile de votare din România. De exemplu, dacă vrei să afli cine a câştigat în secţia ta de votare, trebuie să accesezi siteul BEC şi să alegi judeţul şi secţia ta de votare.

Specialiştii IT au sincronizat aceste baze de date. Astfel, dacă ai căutat în Registrul Electoral secţia ta de votare, atunci când vei accesa siteul BEC pentru a verifica rezultatele din primul tur din secţia ta, pagina se va deschide direct în dreptul judeţului tău. De aici, poţi descărca procesul verbal întocmit de preşedinţii de secţii de votare în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale.