MENIU

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Cum au votat românii în Austria. Ultimele date oferite de MAE

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Cum au votat românii în Austria.Ultimele date oferite de MAE. Aproximativ 3.750 de persoane au votat în Austria, până la ora locală 13,00, cifra fiind de trei ori mai mare față de cea de la primul tur de scrutin, la aceeași oră, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit AGERPRES.

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Cum au votat românii în Austria.Ultimele date oferite de MAE. Potrivit sursei citate, circa 1.350 de persoane au votat la secția organizată la Ambasada României de la Viena, aproximativ 1.400 la cea de la Institutul Cultural Român și circa 1.000 la Graz.

''Ambasada României la Viena a luat toate măsurile necesare de natură logistică pentru fluidizarea procesului de vot și a preîntâmpina neplăcerile cauzate de aglomerație. Astfel, la toate cele trei secții de pe teritoriul Austriei sunt șapte cabine de vot și tot atâtea ștampile, iar birourile secțiilor de votare sunt în formulă completă. Personalul ambasadei a fost suplimentat față de turul anterior și este sprijinit de 12 voluntari, studenți români care împart în exteriorul secției de votare formulare cu declarația pe proprie răspundere, oferă informații utile alegătorilor, îi sprijină în scopul completării declarațiilor pe propria răspundere și facilitează accesul în secție al persoanelor cu copii mici și al vârstnicilor'', precizează MAE.

De asemenea, adaugă sursa citată, pentru a veni în sprijinul părinților cu copii la sediul secțiilor de votare au fost organizate spații speciale unde aceștia să stea pe parcursul derulării procesului de votare.

Totodată, persoanelor aflate la rând le-au fost oferite băuturi calde din partea unor reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Străinătate și ai ambasadei.

''Prin măsurile luate de ambasada României la Viena față de primul tur de scrutin se apreciază că s-a înregistrat o creștere de aproximativ trei ori a ritmului de votare, precum și o micșorare a timpului de așteptare'', se mai arată în comunicatul MAE.