MENIU

Alegeri în Rep. Moldova | Observatorii nu pot anunța nereguli decât după închiderea urnelor

Alegeri în Rep. Moldova. Asociația care monitorizează procesul electoral din Republica Moldova a anunțat că nu-și va prezenta rapoartele, duminică, pentru că autoritățile de la Chișinău au interzis observatorilor să facă declarații publice în timpul votării.

Alegeri în Rep. Moldova

Asociația Promo-LEX va publica, după închiderea secțiilor de votare, trei rapoarte privind desfășurarea scrutinului, iar a doua zi, la ora 11:00, va susține o conferință de presă referitor la alegeri, a anunțat Radio Chișinău.

Comisia Electorală Centrală va anunța de patru ori, de-a lungul zilei de duminică, informații despre alegerile parlamentare și referendumul consultativ.

Acestea sunt programate la 07.30, 13.00, 18.30 și 22.00, potrivit unui comunicat de presă al autorității electorale.

Alegeri în Rep. Moldova

Comisia Electroală mai informează că fost elaborată o aplicație ce va permite vizualizarea prezenței la vot pe parcursul zilei alegerilor, dar și rezultatele preliminare ale acestora după închiderea secțiilor de votare.

Aplicația va fi accesibilă pe pagina-web a instituției www.cec.md, însă din motive de securitate, linkul va fi activ abia în dimineața zilei alegerilor.

Mai multe articole despre:
Chişinău Andrei Năstase acum Dodon